LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

10 kända kvinnor som visar att alla strandkroppar är vackra

17 jun, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Beach 2017 är äntligen här! Och precis som alla andra år, så har alla har samma rätt att njuta på stranden, bada och ha kul. Här är tolv kända kvinnor som visar att alla storlekar är lika vackra.
Annons

1. Molly Sandén

Molly Sandén, 24, gjorde succé med sin kampanj #överminstoltakropp 2014. Hashtaggen skapades för att säga ifrån mot kroppsideal och vikthets och artisten själv kastade kläderna för att visa att hon duger precis som hon är.

“Så länge jag kan minnas har jag varit osäker om min kropp på grund av alla de genomsnittliga kommentarerna jag fick som sa att jag var ‘överviktig’. I min musikvideo bestämde jag att bli vän med min kropp och göra ett uttalande genom att vara helt naken – acceptera vem jag är. Jag är stolt över att äntligen vara stolt över mig själv och min kropp”, skrev hon då.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

https://www.instagram.com/p/rb8XloQV26/

2. Stina Wollter

“Let’s dance”-profilen, konstnären och kroppsaktivisten  Stina Wollter, 52, engagerar år efter år tusentals följare på sin Instagram där hon dansar för livet. Inför årets bikinisäsong har hon bland annat lagt upp videos där hon snurrar runt i bikini, klappar sig själv på rumpan och peppar sina följare.

Annons

https://www.instagram.com/p/BUhlFMID_cE/?hl=sv

3. Ashley Graham

Modellen Ashley Graham, 29, har tagit hela världen med storm. Med 4,5 miljoner följare på Instagram inspirerar hon kvinnor överallt att älska sina celluliter, kurvor och och kroppar. Ashley har dessutom släppt ett eget bikinimärke med badkläder i alla storlekar.

4. Ellinor Bjurström

“Top Model”-profilen och modellen Ellinor Bjurström, 22, lider av hudsjukdomen psorias. På Instagram har hon flera gånger berättat om sina komplex och sin sorg över sin hud, men också om hur hon övervunnit komplexen och i dag älskar sin kropp.

“Den här bilden fick jag ont i magen av att se för ett år sedan. Det ända jag såg då var en ful prickig rygg. Idag har jag gjort ett aktivt val och slutat på mina sprutor (pga smärtan i lederna som var en biverkning av sprutan). Jag slutar på det som har hjälpt mig att bli av med psoriasisen. Men vet ni en sak? När jag kollar på den här bilden idag så ser jag en ung, vacker tjej som är så sjukt mycket coolare med prickar. Så det spelar ingen roll för mig. Jag är 100% redo att bli prickig igen. Det är trotts allt ganska coolt att vara det”, skriver hon.

5. Karin Adelsköld

Tidigare SVT-profilen Karin Adelsköld, 43, har flera gånger inspirerat sina följare till att älska sina kroppar. Bland annat fick hon enormt genomslag när hon för två år sedan visade upp sin bikinikropp med orden: “Så får du en bikinikropp: Ta en bikini. Ta en kropp. Klart!”

Annons

– Jag är 42 år, har nyligen blivit sambo och lagt på mig några sambokilon. Men jag mår skitbra. Jag tänker fan inte gå ner till någon jäkla “perfekt bikinikropp”. Jag har ju redan det. Jag har ju en kropp, jag har en bikini, alltså har jag en bikinikropp, sa hon då till Expressen.

6. Jillian Mercado

Modellen och moderedaktören Jillian Mercado, 29, lider av en muskelsjukdom som gör att hon behöver en rullstol. Men handikappet har inte varit något som stått i vägen och för ett par år sedan frontade hon modehuset Diesels kampanj. På Instagram poserar hon också i baddräkter och bikinis.

“Jag hoppas att jag kan ge hopp till dem som kanske känner att deras liv är över på grund av ett handikapp. Du kan fixa vad du vill, inget ska stoppa dig”, har hon sagt till Daily Mail.

Annons

https://www.instagram.com/p/BTHdFAOArsn/?taken-by=jilly_peppa

7. Ellen Bergström

“Let’s dance”-trean och skådespelaren Ellen Bergström, 27, har tidigare berättat att hon under sina tonår mobbats för sina platta bröst, kallats för “plankan” och övervägt att göra silikonbröst. Men sedan dess har hon tagit sig ur komplex och slagit tillbaka mot alla som dissat hennes bikinikropp.

“Om en kille tycker jag är ointressant för att jag har små bröst, så är jag trippelt så lite intresserad! Boom!!!”, har hon skrivit på Instagram.

8. Sara “Sara Songbird” Linderholm

Youtube-stjärnan Sara Linderholm, 23, har över 130 000 följare på Instagram och har flera gånger tagit ställning mot kroppshets och viktideal i sina sociala medier.

Annons

“Är det inte lite kul att det fortfarande finns sköna snubbar som kan skriva ett helt blogginlägg om att en tjej inte är attraktiv om hon väger mer än 50 kilo? Nästan lika kul som att no one gives a shit about their opinion för skönhet sitter inte i en siffra på vågen. Våga älska folk som väger mer än din “standard”, det är bara så mycket mer att ta del av”, har hon skrivit på Instagram.

9. Winnie Harlow

Modellen och “Top Model”-profilen Winnie Harlow, 22, är den första kända modellen med hudsjukdomen vitiligo. Vitiligo innebär ett bortfall av pigmentering i huden vilket gör att huden blir vit. I sociala medier visar hon ofta upp sin kropp i badkläder och inspirerar andra över hela världen att vara nöjda med sig själva.

10. Isabella Löwengrip

Isabella “Blondinbella” Löwengrip, 26, la för två år sedan upp ett inlägg med sina bästa tips för en bikinikropp på Facebook. Bilden blev extremt viral och fick spridning över hela världen.

Annons

”Jag är bara så less på all fixering kring beach 2015 som redan nu svämmar över i alla flöden. Kvarg, squats och ännu mer kvarg är det som gäller. Självklart är det kul att ha mål, träna och bli stark. Men jag vill bara vara en motpol till all kroppsfixering, den bästa bikinikroppen är inte svårare att få än att dra på sig en bikini. Klart!”, skrev hon då på bloggen och fortsatte:

“Det är ett så enormt fokus på vissa kroppsdelar. Magen ska vara platt och helst med rutor, rumpan fyllig och utan celluliter, låren fasta och helst med ett mellanrum (?), brösten ej amnings-urholkade och trötta, överarmarna ska vara formade så att man ser muskeln, nyckelbenen tydliga. Listan kan göras oändlig! Ska man kunna bocka av alla krav blir strandhänget plötsligt så svårt. När det egentligen bara ska handla om semester sol och bad. Det är ju faktiskt bästa tiden på året och då ska man njuta!”.

Annons