"Vi har väldigt mycket energi och är totalt hjärndöda"

"Vi har väldigt mycket energi och är totalt hjärndöda"

Duon Samir & Viktor är lika, men ändå så olika. De är fulla av energi och pratar ofta och gärna i munnen på varandra. Därför blev det enklare att dejta bara en av dem så vi stämde träff med Viktor Frisk.

På lördag uppträder Samir Badran och Viktor Frisk i Melodifestivalens “Andra chansen” med låten “Groupie”.

Vad ser du i spegeln, Viktor?

– Jag ser en ung kille som är väldigt energisk och driftig, oftast oerhört glad men ibland lite trött. Han är inte rädd för att ta första steget och vill mycket i livet.

Driver folk med ditt efternamn?

– Det händer hela tiden och har blivit en rolig grej. Folk snackar om att ”Frisk är sjuk” eller som när jag var i Egypten och någon skrev ”Viktor frisk i Sverige – sjuk i Egypten”.

ANDRA LÄSER: 20 bevis på att det alltid är kul när andra klantar sig

Hur träffades du och Samir?

– Genom gemensamma vänner på en nattklubb i Göteborg förra året. Vi började hänga och festa tillsammans. Det var så vi lärde känna varandra. Sedan insåg vi att båda har väldigt mycket energi och är totalt hjärndöda. Det är därför vi funkar så bra ihop.

Varför är ni med i Melodifestivalen?

– Vi fick en förfrågan från de vi jobbar med om att skicka in ett bidrag. Från början var det mest en rolig grej, men sen blev det som det blev. Vi tackade ja för att det är kul att göra något nytt och få känna på hur det är att vara med i Sveriges största musiktävling.

Samir & Victor

Viktor Frisk och Samir Badran tävlar i “Andra chansen” på lördag. Foto: Malin Bondeson

Hur skulle Europa ta emot er om ni vinner?

– Det kommer inte att hända. Jag tror inte att vi kommer gå hem hos den internationella juryn, men jag kan ha fel.

Vem tar första steget till en dejt?

– Jag är väldigt romantisk så jag skulle bjuda ut dig på middag eller bio. Det är en möjlighet för mig att visa upp mig från den bästa sidan.

Hur märker jag att du stöter på mig?

– Jag skulle ge dig många komplimanger och berätta direkt hur jag känner. Jag är inte den som håller mina känslor inne. Jag faller för människor som har humor och är lik mig själv.

ANDRA LÄSER: 20 föräldrar som inte borde få ha barn

Vad får dig att resa dig upp och gå?

– Det skulle vara om du säger att du är Sverigedemokrat. Jag hatar verkligen dem. Alla har ofta väldigt olika åsikter om politik. Det lämpar sig inte att prata om allt för stora eller djupa ämnen.

Vad får dig att vilja ses igen?

– Genom att inte vara egotrippad. Du ska kunna prata mycket om dig själv samtidigt som du ställer frågor och låter mig få utrymme. En person som är intressant träffar jag gärna igen.

samir4289.jpg

Johan Svensson träffar Viktor och Samir. Foto: Malin Bondeson

Vad tycker du om all uppmärksamhet?

– Det kan vara både jobbigt och roligt. När det blir för mycket publicitet kan jag känna mig väldigt hoptryckt. Då brukar jag stänga in mig i lägenheten, lägga mig under täcket och chilla och titta på film i några dagar. Man kan behöva det ibland i den här världen. Sen kommer jag tillbaka som en ny människa.

Vad är du mest nöjd med hos dig själv?

– Jag har ett väldigt bra självförtroende och svårt att ta åt mig av vad andra människor tycker och tänker om mig.

Vilket är ditt största komplex?

– Att jag är väldigt hjulbent, vilket någon påpekade i grundskolan. Det är framför allt när våren kommer som jag tänker på det. Tidigare försökte jag undvika att klä mig i shorts, men nu har jag det ganska ofta. Däremot så kan jag ha väldigt svårt att hitta shorts som sitter bra och som jag tycker är sköna.

ANDRA LÄSER: 15 värsta klädflopparna i Melodifestivalens historia

När bröt du mot lagen senast?

– Jag gick mot rött för några timmar sedan. Ibland har jag egna lagar och regler. Jag cyklar inte med cykelhjälm, vilket jag tycker är en rätt dum egenskap egentligen. Det borde jag göra. Jag får helt enkelt köpa en snygg hjälm.

Vad är det farligaste du har utsatt dig själv för?

– Under ett konfirmationsläger gick jag på glödande kol för att övervinna rädslor. Jag var så inställd på att det inte skulle gå att jag var tvungen att testa. Det var spännande och gjorde inte ont. Det är som med allt annat i livet, man måste bara bestämma sig.

377-132300.jpg

Viktor och Samir på scen med låten “Groupie”. Foto: IBL

Vad gör du alltid fel?

– Jag spenderar för mycket pengar. Det låter helt sjukt, men chokladbollar och kladdkaka ligger högt upp på min lista. Jag har redan tryckt i mig två stycken, men jag ska gå och gymma nu så det är lugnt.

Vad gör du aldrig om?

– Jag reser aldrig till Egypten igen för jag blev magsjuk där. Jag fick en blackout och bokade en resa till värmen. Problemet var bara att vi hade en repetition inför Melodifestivalen så det var bara att åka hem redan dagen efter. Det blev en lång resa. Jag var magsjuk och låg längst bak i planet på vägen tillbaka.

ANDRA LÄSER: 14 anledningar till varför vi älskar Finland

Vem skulle skriva boken om ditt liv?

– Jag själv. Titeln skulle vara ”En man som aldrig gav upp”, eller nej, det låter jättetråkigt. Den skulle ingen köpa. ”Vägen till success” är bättre. Den skulle innehålla mer bilder än text då jag alltid har haft svårt för att läsa. Dessutom gör bilder handlingen mer levande.

Slutligen, vilken känd person har du en hemlig crush på?

Megan Fox är snygg. En riktig guzz.

Carl Viktor Andersson Frisk

Född: 2 mars 1995.
 Bor: Stockholm.
Familj: Mamma, pappa och storasyster Matilda.
Gillar: Vara kreativ.
Ogillar: Gå upp ur sängen på morgonen.
Favoriträtt: Kyckling med cashewnötter.
Favoritdryck: Vatten.
Min största last: Jag tappar lätt tålamodet.
Klär mig helst i: Det jag själv känner för, men oftast svart.
Reser gärna till: Los Angeles.
Favoritschlager: ”Kom och ta mig” med Brandsta City Släckers.
Hat-schlager: ”Maria” med Östen med Resten.
Drömmer om: Ett liv i Los Angeles.

FRÅN FÖRSTASIDAN