LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Melodifestivalens 16 värsta klädfloppar

06 feb, 2016 
AvMikaela Råberg
Stjärnorna på Mello-himlen kommer och går, men vissa på våra näthinnor består. Vi snackar såklart om musiktävlingens sämst klädda.
Annons

1. Nanne Grönvall – 2010

Jättefin klänning, för en femåring.

Foto: Stella Pictures
Foto: Stella Pictures

2. Roger Pontare – 2005

Inte det enda liket i Pontares Mello-garderob, men en av klassikerna. Vi blir nästan åksjuka av alla färger och missmashade mönster.

Foto: IBL
Foto: IBL

3. Jessica Folcker – 2012

Vi gillar ju dig, Jessica. Du är skitsnygg, så varför det här osmickrande, skrikrosa tältet? Det skulle inte sitta bra på någon.

Annons
Foto: IBL

4. The Elephantz – 2006

Vi fattar att snubbarna i The Elephantz inte var ute efter något modepris när de drog på sig de här gräsliga scenkläderna, men kom igen.

Foto: IBL
Foto: IBL

5. Rednex-Sanne Salomonsen – 2005

Tanken var säkert god, men resultatet blev inte särskilt lyckat och Sanne Salomonsen fick showa loss i en blandning av rea-plagg från läderbutiken och något som Britney Spears hade kunnat haft på sig under sin storhetstid för sisådär 15 år sedan.

Annons
Foto: IBL
Foto: IBL

6. Jill Johnson – 2003

Nej, vi var aldrig särskilt crazy i Jill Johnsons outfit som ger oss seriösa sexig skolflicka/lärarinna-vibbar.

Foto: IBL
Foto: IBL

7. Army of Lovers-Jean-Pierre Barda – 2013

När Jean-Pierre Barda kom ut på scenen i sin pälsbolero och trosor satte svenska folket i halsen. Army of Lovers slutade på sjätteplats och blev därmed utslagna ur deltävlingen. Vi misstänker att kläderna hade något att göra med det…

Annons
Foto: IBL
Foto: IBL

8. Jessica Andersson – 2006

Sparkdräkt är ett svårburet plagg på personer äldre än 6 månader, men Jessica Andersson är inte den som är den och valde en kort liten sidenmodell till sitt uppträdande. De hudfärgade, glansiga strumpbyxorna och nitstövlarna gjorde knappast saken bättre…

Foto: IBL
Foto: IBL

9. Mathias Holmgren – 2005

Stackars Mathias Holmgren som inte prickar in ett enda rätt med sin helfula outfit. Och vad var grejen med de uppvikta jeansen?

Annons
Foto: IBL

10. Sarek – 2003

År 2015 är fuskpäls på tapeten och en av de starkaste vintertrenderna, men inte ens nu skulle de här “Familjen Flinta”-stassarna gå hem.

Foto: IBL
Foto: IBL

11. Jan Johansen – 2003

Hur tänkte du med den här kvistbroderade silverkavajen, Jan? Tänkte du alls? Nej, vi anade väl det…

Annons
Foto: IBL
Foto: IBL

12. Carola Häggkvist – 1983

Ja, vi vet att det var 80-tal och fluffiga frisyrer och midjebälte var bland det hetaste man kunde ha. Men ärligt talat, finns det någon som på riktigt kan säga att Carolas outfit var en hit..?

Foto: IBL
Foto: IBL

13. Shirley Clamp – 2005

Det är ingen hemlighet att Shirley Clamp ser bra ut, därför var det lite av ett mysterium när sångerskan tågade in på scenen i den här fruktansvärda kombinationen. Observera de slitsade jeansen med revor och paljetter.

Annons
Foto: Stella Pictures
Foto: Stella Pictures

14. Alcazar – 2003

Med avrivna ärmar, snören och en urringning djupare än en dalgång ville Alcazar med Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt i spetsen ta Sverige med storm. De slutade på en tredjeplats, men vi slår vad om att det inte var klädernas förtjänst.

Foto: IBL
Foto: IBL

15. Linda Bengtzing – 2005

Vågat och virkat i varma färger, snörning och en orkesterinspirerad jacka tog bara Bengtzing till en tionde plats i finalen. Kanske hade svenska folket fått nog av att ha ont i ögonen?

Annons
Foto: IBL
Foto: IBL

16. Sean Banan – 2013

Man blev inte direkt förvånad när Sean Banan svävade omkring på scenen i denna ängla/bebis-utstyrsel. Men vi hade klarat oss utan den uppvisningen, faktiskt.

 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons