melodifestivalen 2023

Towa Carsons missnöje över Melodifestivalen 2023: ”Nu får de skärpa sig”

Melodifestivalen 2023

Towa Carson vet hur hon vill ha det när hon kollar på Melodifestivalen.
Nu riktar hon skarp kritik efter tävlingens första deltävling.
– Det var mer en cirkusfest, säger hon till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Theos om att tävla på hemmaplan: ”Intimt och personligt”
0:26

Efter reklamen: Theos om att tävla på hemmaplan: ”Intimt och personligt”

(0:26)

Slå på ljud

Melodifestivalen 2023 är i full gång och som programledare i år ser vi Farah Abadi, 35, och Jesper Rönndahl, 43. Premiärhelgen gick relativt som planerat förutom att sändningen avbröts och att tv-tittarna därmed missade en del av poängutdelningen.

Vassa kritiken schlager-legenden från Towa Carson: ”Cirkusfest”

Så hur bra var egentligen deltävling ett av Melodifestivalen 2023? Hänt har tagit tempen på en riktig schlager-drottning. Så här säger Towa Carson, 86, om vad hon hittills har fått se av årets upplaga av tävlingen.

– Det tycker jag inte om. Nej nej nej. Det har varit mycket kommentarer om det här i lördags, det var ju inte roligt.

Tänker du mellanakter eller bidragen?

– Bidragen, det var väl några låtar som jag tyckte om men om jag bortser från bidragen. Tone tyckte jag om, det lät bra. Jon Henrik förstod man också, han är ju folkkär så där röstar folk naturligtvis. Men annars allt omkring, programledare... Ja det måste jag säga, nu får jag väl skit för det kanske men nej jag tyckte inte om uppläggningen, det var mer en cirkusfest och kanske mer för barn också. Nej, nu får de skärpa sig.

– Jag tycker att röstningen är så konstig. Jag förstod den inte riktigt. Och så har de tagit bort andra chansen, nu är de semifinal.

Vad hoppas du få se mer av i andra deltävlingen?

– Jag hörde att det skulle bli mycket bättre nästa vecka.

Towa Carsons sorg efter Lasse Lönndahls död

Towa Carson har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Än idag uppträder hon och senast 2020 stod hon på Melodifestivalens scen då hon sjöng med Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson under en mellanakt.

Någon annan som Towa uppträtt mycket med i sina dar är Lasse Lönndahl. Men i julas somnade Lasse in. Towa har tidigare berättat för Hänt om glädjen över att begravningen för vännen blev väldigt fin.

– Det var så fint, allt var enligt hans planer. Han hade skrivit ner allt och det blev så. Musiken och allt, det var det bästa tänkbara, sa då Towa.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN