Tittarnas nya ilska mot Melodifestivalen: "Ett enda stort skämt"

Efter förra veckans kritik mot Edward Blom fortsätter tittarna nu att rasa mot SVT. Inför lördagens deltävling kallas veckans låtar för "smörja" och "sämsta någonsin".

Redan förra veckan rasade tittarna mot kvaliteten i årets Melodifestival, när tv-profilen och mathistorikern Edward Blom, 46,gjorde debut med bidraget ”Livet på en pinne”. Med sig på scenen hade han bland annat dansare utklädda till vindruvor och hummer och en stor gaffel.

”Edward Bloms bidrag är ett hån mot alla musiker/låtskrivare/artister som livnär sig på musiken men som blir nekade att ställa upp i Melodifestivalen”, skrev en person på Twitter då och fick stort medhåll.

Annons:
Under schlagern delar Betsson ut en miljon i vinster, med dragningar varje fredag 18 +, Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se

Nu fortsätter kritiken att rasa in över årets upplaga av Melodifestivalen. Efter att SVT publicerat klipp från när alla veckans artister repeterar sina låtar på sin Facebooksida har ilskan inte låtit vänta på sig. Många menar att årets festival hittills är det största bottennappet på länge.

”Ännu en pinsam vecka, 7 st b-sida från nån gammal singel, precis som förra helgen. Finns det inga krav efter förra årets floppfestival”, skriver en tittare.

”Sämsta låtarna av alla finaler någonsin… ”, skriver en annan.

”Som sagt… Mer än 2500 bidrag som skickades in… Vilken smörja …Avgå Björkman och lämna över till nya krafter”, skriver en tredje.

En fjärde uppger att hen själv är låtskrivare, men inte längre vill skicka in bidrag till tävlingen.

“Ärligt talat tycker jag hela Melodifestivalen har börjat bli ett enda stort skämt med mestadels skit rakt igenom. Jag är själv låtskrivare och det fanns en tid då jag brukade skicka in bidrag, men som det är nu vill jag inte befatta mig med eländet. Varje deltävling har ett fåtal skapliga bidrag, och resten är bara som ett stort skämt. Hela festivalen har börjat kännas som något pinsamt som man inte vill kännas vid“, skriver personen.

Artisten Viktor Frisk, 22, som tävlar tillsammans med radarpartnern Samir Badran, 27, och bidraget “Shuffla” på lördag har själv lämnat en kommentar på Melodifestivalens Facebooksida. I kommentaren slår han tillbaka mot tittarnas ilska – och refererar också skämtsamt till en textrad ur sin egen låt “Bada nakna”.

“Hatarna får hata, det spelar faktiskt ingen roll 😉 Haha vilken tur att det här bara var 1:a genrepet så ni inte får se det här spektaklet på lördag! Nu åker vi!!”, skriver han.

Melodifestivalens andra deltävling sänds 20.00 på lördag i SVT1.

David Lindgren ska leda Melodifestivalen 2018 ensam.

Först avslöjades att Samir Badran och Viktor Frisk ska delta i tävlingen. 

Benjamin Ingrosso ska vara med och tävla för andra året i rad. 

Sigrid Bernson ska vara med för första gången och möta pojkvänne Samir.

Sigrid och Benjamin har vunnit Let's Dance tillsammans.

Felix Sandman ska tävla ensam nästa år, i år tävlade han med gruppen FO&O

Méndez gör comeback, det blir hans tredje gång i Melodifestivalen.

Renaida Braun

Kalle Moraeus

Kamferdrops 

Sigrid avslöjar: Därför bor jag inte med Samir

Sigrid Bernson: Dräför bor inte jag och Samir ihop
Slå på ljud

LÄS OCKSÅ: Läckbergs grova sexskämt – med Jonas Gardell

LÄS OCKSÅ: Samir och Sigrids hemliga överenskommelse under Melodifestivalen

Foto: IBL

SENASTE NYTT!