Tittarnas ilska mot Andra chansen och Melodifestivalen – artisternas starka markering

Artisterna och tittarnas reaktioner på Andra chansen

Claudio Bresciani/TT

Under Melodifestivalen och Andra Chansen får SVT massiv kritik av tittarna på grund av duell-upplägget. Några artister uttryckte även sitt missnöje över duellerna. Många var bland annat kritiska och reagerade på att det inte var rättvist.
– Jag gillar inte duell-uppläget, säger artisten Paul Rey.

Nu har Melodifestivalens alla deltävlingar och Andra chansen genomförts! Den 13 mars är det äntligen dags för den stora finalen av Melodifestivalen 2021.

Musiktävlingen har i vanliga fall enormt mycket publik och brukar besöka olika städer i Sverige i en stor och populär turné. Men då det råder en coronapandemi världen över har SVT blivit tvungna att dra till med stora förändringar. En av de större förändringarna är att de sänds helt utan publik och endast i huvudstaden Stockholm.

De gick vidare från Andra chansen i Melodifestivalen 2021

Alvaro Estrella gick vidare till final med låten Baila baila. Paul Rey gick vidare med bidraget The missing peace. Clara Klingenström gick vidare med bidraget Behöver inte dig.

Den fjärde artisten som gick vidare från Andra chansen till final var Klara Hammarström med låten Beat of broken hearts.

Hänt har även listat en lista med alla som tagit sig till final i Melodifestivalen 2021 och startordningen för finalen.

Alvaro Estrella beskrev under presskonferensen att han befann sig i chocktillstånd efter att ha fått besked om att gå vidare.

– Jag kan inte fatta att jag gått till final. Jag är helt slut, de jag har mött är så grymma, sa Alvaro Estrella under presskonferensen och fortsätter:

– Min personliga revansch att jag kan göra det här, det vill jag tacka Sverige för.

Klara Hammarström var även hon mycket lycklig över att gå vidare. Hon ska fira med pojkvännen och hockeyspelaren Alexander Holtz.

– Jag ska öppna en champagne, och min kille och hans kompisar kommer förbi sen till hotellet, säger hon.

Artisternas kritiska inställning till duellerna i Andra chansen: ”Min personliga åsikt”

– Jag gillar inte duell-uppläget överlag, säger artisten Paul Rey som gick vidare och fortsätter:

– Det blir väldigt så att en ska åka ut och en ska gå vidare. Förstår syftet, men jag personligen, att jag blir indirekt anledningen till att någon som inte går vidare gillar jag inte. Men det är min personliga åsikt.

Även artisten Frida Green som ställdes mot Paul Rey är inte helt övertygad om duell-upplägget, men förstår ändå att det är en tuff tävling.

– Det blir som att dig vill man inte ha, det blir tungt att åka ut på det viset. Men det går inte att göra så mycket, säger Frida Green som inte tog sig vidare till final.

– Lite hade man önskat att det var alla mot alla, säger även Efraim Leo som åkt ut.

Kritiken mot SVT om duellerna – tittarnas ilska och besvikelse över upplägget

Det var inte bara artisterna ovan som var missnöjda över duell-upplägget. Många tittare uttryckte stort missnöje över SVT:s upplägg på sociala medier. Flera kommentarer löd att det är dumt att ställa två mot varandra och att man borde avskaffa duellerna.

”Jag tycker det är dumt med att man ställer två bidrag mot varandra istället för att rösta 2 eller 3 bidrag fån andra chansen till finalen.”

”Dags att avskaffa Duellen. Båda de 2 jag ville ha tävlar mot varandra. Man bli tvungna att välja en annan låt man inte vill ha. Usch. Låt de alla tävla på samma villkor.”

”Knäppt att ha dueller. Bättre att låta de 4 med högst röster gå vidare. Nu kan ju två bra låtar mötas och ta ut varandra. eller två kassa låtar så får en ändå gå vidare. Skippa duellerna!”

FOTO: Claudio Bresciani/TT

LÄS OCKSÅ: Alla artister och bidrag i Melodifestivalens final 2021

LÄS OCKSÅ: Så får Klara Hammarström och Alexander Holtz förhållandet att fungera

Senaste nytt