LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Tittarna kräver att Hasse textas – här är hans svar

05 feb, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Tittarna kräver att SVT textar Hasse "Kvinnaböske" Andersson på grund av hans dialekt. Här är Hasses klockrena svar på kritiken.
Annons

Hasse “Kvinnaböske” Andersson, 68, gjorde braksuccé i Melodifestivalen med sin mellanakt. Tillsammans med hårdrocksbandet Mustasch och frontfiguren Ralf Gyllenhammar, 50, gjorde programledaren en hårdrocksversion av sin hitlåt “Änglahund”, men den här gången med den något hårdare titeln “Hound from hell”.

Men samtidigt fick programledaren kritik på Twitter – för sin dialekt. En hel del krävde bland annat att SVT skulle texta den skånske programledaren.

Man hade ju velat haft någon bredvid sig i soffan som tolk när Hasse pratar“, skriver “Robinson”-profilen och polisen Martin Melin på Twitter.

Varför har inte SVT textat Hasse Andersson??“, skriver en annan tittare.

Men nu slår Hasse Andersson tillbaka mot dialekt-kritiken och menar att det ligger på tittarnas ansvar att lyssna ordentligt.

– Hör de inte vad jag säger så får de anstränga sig mer eller googla. Jag menar, så svår skånska har jag inte, det vet jag, säger han och skrattar innan han fortsätter:

– Då ska de åka ner och prata med folk som bor i Göinge i Skåne eller så.

Också hans programledarkollega, Clara Henry, 22, stöttar Hasse “Kvinnaböske” Andersson.

– Jag från mitten av Sverige fattar och David (Lindgren) fattar. Vi täcker in hela landet, så kom igen nu alla, säger hon och skrattar.

Kika gärna även på denna video med aktuella schlagerartisten Dinah Nah!

Det visst du inte om Dinah NahBrand logo
Det visst du inte om Dinah Nah

FOTO: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons