LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Nanos succé efter svåra uppväxten: "Har gråtit flera gånger"

04 feb, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Från jourhem, fosterfamiljer och behandlingshem – här är Nanos starka resa från botten till finalen i Melodifestivalen 2017.
Annons

Favoriten höll. Nano, 30, skrällde och tog sig direkt till final med sin låt “Hold on” i kvällens deltävling av Melodifestivalen 2017.

– Jag har längtat i hela mitt liv efter att bli sedd och hörd. Det här är en av de största sakerna jag någonsin har gjort. Jag ryser nu. Det har varit en så känslosam resa för mig, det har varit flera gånger där jag har haft gråten i halsen. Jag får hålla tillbaka känslorna när jag sjunger, men jag har gråtit flera gånger under den här resan, bakom kulisserna med SVT-teamet, säger Nano till Hänt.

Nano har hållit på med musik sedan han var tolv år och fick sin första synth av sin mamma. Men det har varit en krokig väg för artisten, som växte upp i jourhem och fosterhem.

– Jag vet inte exakt hur många fosterhem jag har bott i. Det är ganska blurry, den tiden i mitt liv. Det är svårt att komma ihåg allting. Men jag minns att jag fick en synth och det var då jag började med musiken. Sedan bodde jag på behandlingshem i tre år, där började jag köra lite rap och så också, säger Nano.

Nano har gått från fosterhem och behandlingshem – till schlagersuccé.
Nano har gått från fosterhem och behandlingshem – till schlagersuccé.

Men musiken hamnade på sidan när Nanos liv började kantas av brott och kriminalitet. Artisten har tre tidigare fängelsedomar mot sig för bland annat inbrott, bilstölder och ett rån. Senast 2009 dömdes han till tre månaders fängelse för olovlig körning, stöld och grovt rattfylleri. Den stora vändningen kom när han blev pappa för åtta år sedan och la av med den kriminella banan. Sedan två år är Nano också helt nykter och drogfri. Det har han tidigare berättat för tidningen Aftonbladet.

Annons

– Jag känner mig fri nu. Jag har kämpat stenhårt och haft ett mål, även om det ibland känts som att jag stampat på samma ställe. Jag har kämpat i motvind så länge, men jag vet att det har haft sin mening för nu har jag blivit lugn och landat i mig själv. Jag är glad att jag har gjort den här resan, för den har gjort mig till den jag är. Förhoppningsvis kan jag inspirera andra, säger han.

Låten “Hold on” handlar om just Nanos personliga resa, om att kämpa och att ha tålamod. Men det är faktiskt inte den första låten som artisten skickat in till tävlingen.

– För tio år sedan trodde jag inte att jag skulle vara med i Melodifestivalen. Då var jag inne i en period där jag fokuserade på annat. Men när jag var 17 år skickade jag faktiskt in ett bidrag, som kom till topp 100 men sedan inte nådde hela vägen till tävlingen, säger Nano.

Nano hyllar sin fru. Foto: IBL
Nano hyllar sin fru. Foto: IBL

I dag lever Nano ett lugnt liv som småbarnsföräldrar till fyra barn, där den äldsta är åtta år gammal och den yngsta bara fyra månader. Tillsammans med sin sambo Frida är han lycklig över hur livet har vänt.

Annons

– Det var mina kids som övertalade mig att vara med i Melodifestivalen. De sa att jag inte får säga nej när jag fick frågan. De är extremt stolta över mig nu. De såg mig på någon reklam på tv inför det här och deras ögon bara lyste upp. Den glädjen är värd varenda minut. Min familj är det bästa jag vet, säger Nano och fortsätter:

– Nu ska jag bjuda min sambo på middag. Jag vill bara fira med henne i ett par timmar. Antingen blir det finmiddag med entrecote eller så blir det McDonald’s. Det spelar ingen roll. Vi njuter bara av allting nu.

Nano tävlar med låten “Hold on” i finalen av Melodifestivalen 2017 den 11 mars.

Kika gärna även på denna video när Hänt leker “Fuck Marry Kill” med Mello-deltagarna!

"Göka med Måns"Brand logo
"Göka med Måns"

FOTO: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons