LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

SVT:s svar om säkerheten – efter omtalade kuppen i Melodifestivalen

26 feb, 2023 
André Färnsveden
Loreens uppträdande i avbröts plötsligt när scenen stormades av obehöriga.
Nu svarar SVT på frågan gällande säkerheten i Melodifestivalen.
– Vi försökte lösa det på bästa sätt i stunden, säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Loreen om nerverna inför Melodifestivalen: "Nervös”Brand logo
Loreen om nerverna inför Melodifestivalen: "Nervös”

Under lördagen var det dags för deltävling fyra av Melodifestivalen. Kvällen började som planerat fram till att Loreen påbörjade sitt framträdande.

Hon hann köra drygt halva sitt nummer innan kameran plötsligt började zooma ut. I nästa scen dyker programledarna Farah Abadi och Jesper Rönndahl upp förklarar vad det är som har hänt. Det var nämligen obehöriga som hade tagit sig upp på scenen.

– Vi fick lite besök på scenen, sa programledare Farah Abadi i SVT:s sändning.

– Vi kan göra om det. Vi var förberedda på detta, tillade Jesper Rönndahl.

SVT:s svar om säkerheten

Det är inte första gången som dessa aktivister har lyckats ta sig upp på scenen under ett framträdande. Samma hände nämligen under Tommy Körbergs framträdande under Allsång på Skansen i somras, och Miss Li:s gästspel i finalen av Idol 2022.

Annons

I en intervju med Expressen berättar Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, att de var beredda på att det skulle kunna hända och förklarar att de behövde agera snabbt.

– Vi såg att några kom in i bild, vår plan – vi visste att det skulle kunna hända, det är att se till så att det inte syns i bild så vi klippte upp till en takkamera. Och i och med det är numret förstört för tv-tittaren och då var det ganska enkelt beslut att hon måste få ett omspel, säger Anders Wistbacka till tidningen.

Vidare frågar tidningen projektledaren om detta kan ses som ett misslyckande, varpå han svarar följande:

– Ja, på ett sätt är det väl det. Loreen fick sitt nummer förstört och det är absolut inte bra. Vi försökte lösa det på bästa sätt i stunden där och då, ja, det var väl inget bra. Allt gick enligt plan – om det skulle hända.

Anders vill inte kommentera om hur de ska göra framöver.

– Vi kommer naturligtvis undersöka och utvärdera men vad vi gör och inte gör kommer inte jag kommentera eftersom det rör säkerhet.

Loreens stora lycka: ”Så himla tacksam”

Som tur är blev inte kvällen helt förstörd för Loreen, hon kunde nämligen göra om sitt nummer, och det blev en riktig succé. Hon gick vidare direkt till final och berättade om känslorna för Hänt efteråt.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är bara så himla tacksam och glad över att ni diggar det jag skapar.

Förutom Loreen gick även rockbandet Smash into pieces till final. Andra chansen-platserna gick till Mariette Hansson och Kiana Blanckert.

FOTO: Johan Nilsson/TT

Annons