TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Skarp kritik mot Anders Bagges beteende – attacken mot hans hundar

03 mar, 2022 
Malin Ljung
Anders Bagge, hustrun Johanna Lind Bagge och hundarna
Anders Bagge vann sin deltävling i Melodifestivalen.
Men den favorittippade artisten får nu skarp kritik efter vinsten, och hans hundar får en skopa av raseriet.
Annons
Klara Hammarström om oron inför Mello:”Inte provat”Brand logo
Klara Hammarström om oron inför Mello:”Inte provat”

Anders Bagge, 54, må vara en av Sveriges mest folkkära tv-profiler och har många fans i de svenska sofforna. Men när det i slutet av året meddelades att han skulle vara en av artisterna i Melodifestivalen 2022 var det nog många som tappade hakan.

Anders är förvisso en stadigt återkommande profil i tv-rutan efter sina många år som jurymedlem i Idol, och han har bland annat även haft en egen realityserie med frun Johanna Lind Bagge. Men samtidigt har han alltid varit öppen med att han lider av scenskräck och kämpat med panikångest.

För ett år sen fick svenska folket för första gången höra honom sjunga ut, då utklädd som en isbjörn i TV4:s program Masked singer. Efter den medverkan rådde inga tvivel om att låtskrivaren har en vacker sångröst, men steget mellan att ha en bra sångröst och att stå på en scen inför miljonpublik är stor.

Annons

Kritiken mot Anders Bagges medverkan i Melodifestivalen

I deltävling 3 vann dock Anders Bagge med låten Bigger than the universe och är inför finalen av Melodifestivalen en av de stora favoriterna. Men alla var inte lika imponerade över hans insats. Några av landets största krönikörer har nämligen ifrågasatt Bagges scenkompetens, och Linda Skugge är kritisk mot hans beteende i deltävlingen.

När Anders Bagge utropades som vinnare i deltävlingen bröt han nämligen ihop i tårar på scen, och i direktsändning fick han bara fram:

– Jag har inget självförtroende.

På presskonferensen efter direktsändningen berättade han för Hänt att det fanns mer bakom tårarna.

– Jag sjöng för min kära far, jag hade önskat att han var här. Jag har kanske inte riktigt bearbetat den sorgen, berättade han.

Anders Bagges fru Johanna om Melodifestivalen-vinsten

Frun Johanna Lind Bagge var också på plats och var mäkta imponerad:

Annons

– Jag är jättestolt, han satte det så jävla bra, sa hon då.

Linda Skugge menar dock i en krönika för Amelia att Anders Bagges tårar på scenen är allt annat än till hans fördel. Och hon passar samtidigt på att ge en känga till hans hundar.

”Nej, nej ville jag ropa. Självförtroendet går före allt, till och med alla dina älskade hundar. Utan det är du körd.”

Anders Bagge gav dock ett indirekt svar på tal i Hänts intervju efter deltävlingen som bådar gott för framtiden, och som kan tysta kritiska röster:

– Jag fick lite självförtroende nu! Jag kommer att vilja stå bland folket nästa gång. Jag ska stå i mitten och sjunga från tårna.

Hur det går får vi veta när finalen av Melodifestivalen går av stapeln den 12 mars i Friends arena, Stockholm.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Karin Törnblom/TT

Annons