Anders Bagges kollaps i direktsänd tv – sanningen bakom tårarna

Exklusivt

När Anders Bagge fick beskedet att han gått vidare till final brast det för honom.
Nu berättar han om sanningen bakom tårarna.
– Jag har inget självförtroende, säger han.
0:30

Efter reklamen: Linda Bengtzings fina stöd till sonen Nisse efter tuffa kampen

(0:30)

Slå på ljud

Idol-profilen Anders Bagge är just nu aktuell i Melodifestivalen. Där tävlar han med låten Bigger than the universe och har länge varit en av dem som är favorittippad.

Men det var ingen självklarhet för Anders att ställa upp i tävlingen. Sanningen är att han lider av scenskräck och att det därför varit en stor utmaning för honom.

Men under lördagskvällen var det äntligen dags! Anders var sist ut på scen med sitt bidrag och gjorde minst sagt succé.

Anders var nämligen den första att gå direkt till final, och när han nåddes av beskedet bröt han ihop totalt.

Anders Bagge om scenskräcken

Anders har kämpat med scenskräck och ångest i många år och för Aftonbladet berättar han öppet om kampen.

Han berättar att han inte lämnade sin tomt på ett helt år när det var som värst och att Idol har hjälpt honom väldigt mycket.

– Idol har hjälpt. Varje gång man har gått ut i Globen. Jag har gått ut där 12 gånger och vinkat. Men jag har också bara vinkat, jag har aldrig gått upp och sjungit förut, säger han och berättar vidare om perioden när det var som värst:

– Det var när jag bodde i Täby när jag var 27, 28 nånting. Men sen fick jag hjälp. Jag har pratat mycket om det, den är helt borta nu, jag har inte ångest längre. Jag har fått rätt medicin och sen har det varit KBT, att hela tiden försöka gå emot dina demoner. Nu kan jag nästan bli så att jag överdriver ”titta, här är jag”.

Anders Bagges kollaps i tv – sanningen bakom tårarna

Man förstår alltså att det krävts mycket mod av Anders för att våga tacka ja till Melodifestivalen. Men tur var väl att han gjorde det!

Anders framträdande träffade nämligen svenska folket rakt in i hjärtat och det fanns därför ingen tvekan om att han skulle gå till final. Men för Anders var det allt annat än säkert. När han nåddes av beskedet bröt han nämligen ihop och tårarna tog över så pass mycket att han knappt kunde prata.

– Jag har inte haft något självförtroende, säger han medan han torkar bort sina tårar.

– Jag sjöng för min kära far, jag hade önskat att han var här. Jag har kanske inte riktigt bearbetat den sorgen, berättar han sedan för Hänt när vi får tillfälle att prata med honom direkt efter sändningen.

Han fortsätter med att berätta om hur chockad han var över vinsten, men att den definitivt har gett honom en emotionell skjuts inför finalen.

– Jag fick lite självförtroende nu! Jag kommer att vilja stå bland folket nästa gång. Jag ska stå i mitten och sjunga från tårna!

– Jag är jättestolt, han satte det så jävla bra, säger fru Johanna Lind Bagge som står bredvid.

Så fint stöd de ger till varandra!

Här bryter Anders Bagge ihop i Melodifestivalen.

LÄS OCKSÅ: Följarnas starka reaktioner – efter Tareq Taylors utseendeförändring

LÄS OCKSÅ: Linda Bengtzing om tuffa kampen med 8-årige sonen: ”Det är tungt”

SENASTE NYTT!