Shirley Clamps ord om nära relationen med Cornelia Jakobs: ”Lilla dotter”

CORNELIA JAKOBS, SHIRLEY CLAMP
Exklusivt

Shirley Clamp och Cornelia Jakobs är två av artisterna som ställer upp i deltävling nr 1 av Melodifestivalen 2022. Nu visar det sig att de två är mer än bara konkurrenter i tävlingen. Nu berättar Shirley Clamp för Hänt hur det ligger till!

0:29

Efter reklamen: Shirley Clamp om privata relationen till Cornelia Jakobsdotter: "Som min egen dotter"

(0:29)

Årets stora folkfest närmar sig med stormsteg och runtom i stugorna sitter svenska folket och laddar upp inför den traditionsenliga Melodifestivalen! I år har det däremot skett en del ändringar. Bland annat så har man tagit bort Andra chansen och istället heter det "Semifinal". Upplägget är däremot ungefär likadant som det gamla hederliga Andra chansen.

I den första deltävlingen kommer vi få se Malou Prytz, 21, med låten Bananas, Theoz, 16, med låten Som Du Vill, Shirley Clamp, 48, med låten Let There Be Angels, Omar Rudberg, 23, med låten Moving Like That, Danne Stråhed, 65, med låten Hallabaloo, Cornelia Jakobs, 29, – med låten Hold Me Closer och Robin Bengtsson, 31, med låten Innocent Love.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför känner du igen Cornelia Jakobs i Melodifestivalen 2022

En person som många kanske kommer känna igen i startfältet för årets första deltävling är Cornelia Jakobs. Hon heter egentligen Cornelia Jakobsdotter Samuelsson och är dotter till rockmusikern Jakob Samuel i gruppen The poodles och sondotter till dirigenten och tonsättaren Kerstin Nerbe.

THE POODLES

Cornelia med rockgruppen The poodles.

Fredrik Hessman/TT

Cornelia är även medlem i popgruppen Stockholm syndrome, som ställde upp i Melodifestivalen under åren 2011 och 2012. Men gick då under namnet Love generation.

Men det är inte enda gången man kan ha sett Cornelia i tv-rutan tidigare. År 2008 ställde hon nämligen upp i Idol, men tyvärr gick hon inte vidare.

En annan person som ställer upp i första deltävlingen är Shirley Clamp, som är en riktig "mello-veteran". Shirley har varit med i Melodifestivalen fem gånger tidigare som artist men även skrivit låtar och körat bakom andra artister. Förra året var Shirley Clamp programledare för Andra chansen.

Under pressdagarna fick Hänt chansen att intervjua Shirley och hon berättade glatt om sitt bidrag och nu återstår det att se uppträdandet live. Men hon berättar också om relationen till Cornelia Jakobs.

Pernilla avslöjar – då gifter hon sig med Christian

Är Shirley Clamp och Cornelia Jakobs släkt?

Shirley och Cornelia har synts mycket i rampljuset ihop och nu berättar Shirley Clamp varför. Det finns inget biologiskt släktband mellan dem, men däremot har Cornelia känt Shirley i princip hela sitt liv.

– Sedan så känner jag till Cornelia Jakobsdotter. Framför allt så känner jag hennes pappa, Jakob Samuel, från The poodles, säger Shirley till Hänt och fortsätter:

– Cornelia har ju jag följt sedan hon var en liten flicka och jag har alltid vetat att hon sjunger, men jag vet också nu då hur bra hon sjunger. Så det ska bli otroligt kul att få följa henne med i det här. Det känns nästan som att det är ens egna lilla dotter liksom.

Theodor "Theoz" Haraldsson om pinsamma händelsen framför alla

FOTO: Claudio Bresciani / TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!