LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Sanningen om nya telefonnumret i Melodifestivalen – efter Danny Saucedos miss

20 feb, 2021 
Timbaktu, Christer Björkman, Leif & Billy
Efter den första deltävlingen av Melodifestivalen 2021 läckte Danny Saucedo ett telefonnummer, som resulterade i mycket skriverier.
Efter den tredje deltävlingen har SVT nu delat med sig av ett telefonnummer – igen!
– En del i berättelsen, säger Melodifestivalens projektledare till Hänt.
Annons
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021Brand logo
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021

Den tredje deltävlingen av Melodifestivalen har gått av stapeln. I vanlig ordning stod Christer Björkman som programledare, och vid sin sida den här veckan hade han Jason "Timbaktu" Diakité.

Efter en fartfylld kväll med många bra prestationer blev det till slut Charlotte Perrelli och Tusse som knep final-platserna. På presskonferensen efteråt avslöjade Tusse att han var otroligt nervös, när det till sist stod mellan honom och Emil Assergård.

– Det var outhärdligt, oumbärligt, och alla ord som betyder "kasst", säger han och fortsätter:

– Det var skit, jag hörde inget och det var as-skönt att Sverige röstade rätt.

Danny Saucedos miss i första deltävlingen

Efter första deltävlingen blev det stora skriverier om Danny Saucedos bidrag Dandi Dansa. I hans uppträdande delade han nämligen med sig av ett telefonnummer. Det var först tänkt som ett skämt till en av hans kompisar och planen var att folk skulle busringa till kompisen.

Annons

Men på grund av slarvigt skrivna siffror så läste tittarna fel och istället blev det den oskyldiga Madeleine som blev nedringd hela natten och även dagen efter. Detta väckte stor ilska hos tittarna som inte alls tyckte att Dannys skämt var varken kul eller bra läge.

”Så det här tyckte dom va roligt, den som blir nedringd anser det nog inte”, skrev en tittare då.

Danny Saucedo
Det blev stor uppståndelse efter Dannys miss.

Därför delade SVT med sig av telefonnummer igen

Efter den tredje deltävlingen var det återigen dags för tittarna att läsa av ett nummer på en skylt, men denna gång med uppmaningen "Swisha". Nu berättar Melodifestivalens projektledare Annette Brandström att telefonnumret inte hade någon koppling till Dannys miss.

– Telefonnumret har ju varit en del i deras berättelse långt innan vi såg första premiärprogrammet. Så det var ju nånting som vi hade planerat för. Däremot var vi ju väldigt noga med att just det här telefonnumret faktiskt inte gick någonstans eller gick att swisha till, säger hon på presskonferensen.

Annons

Även Christer Björkman kommenterade saken och lite skämtsamt förklarade han att berättelsen byggde på att komikerna Leif och Billy försökte tjäna pengar på alla möjliga sätt.

– Nej det fanns faktiskt ingen koppling till det alls, utan det var mest att de skulle tjäna pengar. Antingen på mig eller något annat. Så nej det var bara det att det ingick i deras berättelse, säger han.

FOTO: Janne Danielsson JAD, Jessica Gow/TT

Annons