Sanningen om Anton Ewalds känslokollaps – därför grät han

Anton Ewald

När Anton Ewald skulle framföra sitt vinnarbidrag under andra deltävlingen av Melodifestivalen bröt han plötsligt ihop på scen.
Nu berättar han vad det var som egentligen hände.
– Grät hela vägen in, säger han.
Slå på ljud

Anton Ewald, 27, blev ett känt namn redan som 14-åring när han var en av dansarna i dansgruppen Bounce. Några år senare ställde han upp som soloartist i Melodifestivalen med låten Begging och snabbt blev han ett givet namn i musik-Sverige. Han tog sig då till Andra chansen för att därefter landa på en fjärde plats i finalen - men nu är Anton tillbaka i Melodifestivalen 2021 för revansch!

Och revansch blev det minst sagt. Under andra deltävlingen av Melodifestivalen gick Anton nämligen direkt till final med låten New Religion - och efter det fantastiska beskedet var artisten överväldigad av alla känslor. Men när han gick upp på scen för att köra låten en gång till så bröt han ihop. Nu berättar han vad det var som egentligen hände uppe på scen.

LÄS MER: Anton Ewalds nya barnbesked med hustrun Victoria Fajardo

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Antons Ewalds ord om kollapsen på scen

Det är under presskonferensen efter tävlingen som Anton berättar om varför känslorna tog över.

– Det är väldigt överväldigande. Jag är mållös. Bara glad och tacksam, säger han innan han plötsligt avbryter för att samla sig.

Han fortsätter sedan:

– Om jag ska vara helt ärligt så trodde jag att jag skulle åka ut så jag blev väldigt chockad och lättad för jag har jobbat så hårt så länge. Så det var en sån urladdning. Och det är så många personer inblandade i det här numret. Min mamma har liksom gjort min jacka och jag har gjort numret med min bästa vän.

När han pratar om sin mamma och sin nära vän kommer tårarna ännu en gång, och när han sedan får frågan om han minns någonting från hans sista uppträdande kommer det fram att det är helt svart.

– Ingenting. Jag minns bara att jag sa tack och att jag grät hela vägen in i mål. Ungefär så, säger han.

Stödet från flickvännen

Men vid sin sida genom allt har Anton kärleken och hustrun Victoria Fajardo, 37. De blev tillsammans för fem år sedan och bor idag i USA, och när sångaren pratar om henne är det ingen tvekan om att hon är en av hans största fans. Under presskonferensen hade han inte hört något från henne än, men han var säker på att hon var lika glad som han.

– Jag har inte hört något men jag kan tänka mig att hon är lika överväldigad som jag. Och såhär är det, om jag gråter då gråter hon också. Så det ska bara bli kul att få höra av mig till alla nära och kära, säger han.

LÄS OCKSÅ: Vädjan till SVT – efter kritiken mot Oscar Zia och Anis Don Denima

LÄS OCKSÅ: Ewa Roos har två barn – så ser Lotta och Daniel ut idag

SENASTE NYTT!