Robin Bengtssons okända namnbyte till B Robin – sanningen bakom beslutet

12 mar, 2022 
Robin Bengtsson
På lördag står Robin Bengtsson på Melodifestivalens finalscen igen som så många gånger förr.
Men visste du att han en gång i tiden inte gick under namnet Robin Bengtsson?
Hänt reder ut!
Annons
Robin Bengtsson berättar om drömmen om USA
Robin Bengtsson berättar om drömmen om USA

Robin Bengtsson slog igenom i Idol år 2008, hans audition imponerade på juryn som då bestod av Anders Bagge, Laila Bagge och Anderas Carlsson. Det gick så bra i programmet att han slutade på en tredje plats. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt, han har ställt upp i Melodifestivalen flera gånger och vann dessutom år 2017 med låten I can't go on.

På lördag står han på finalscenen igen, redo att uppträda med låten Innocent love inför publiken. Men visste du att han en gång i tiden bytte artistnamn till B Robin?

Robin Bengtssons låtar slår igenom i Melodifestivalen

Utanför schlagertävlingen har det varit svårt för Robin Bengtsson att få till de stora hitsen. Ofta förknippar många artisten med Melodifestivalen – då hans största hits slagit igenom i tävlingen.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Det är ju något man får jobba på över tid och det är naturligt att folk känner igen en mest från Mello. Det är så många som får höra låten samtidigt där, folk i alla åldrar, så det blir lätt att just det tar över, säger han till Aftonbladet.

Artisten beskriver vidare att det ibland känns lite frustrerande.

– Det börjar bli det. Jag tycker det är ganska naturligt att det blev så i början, men... Nu börjar ändå andra låtar komma ikapp och det är inte bara Mello-låtar på min topplista på Spotify i alla fall.

Robin Bengtssons okända namnbyte till B Robin: ”Symbol”

Robin Bengtsson har faktiskt inte alltid använt sitt vanliga namn som artistnamn, i en intervju med Malou von Sivers i Malou Efter tio från 2014 uppträdde han under alias B Robin.

Annons

– Vad ska man säga att detta är, någon nystart eller?, frågade Malou.

– Ja, det är väl lite så, jag har varit borta i några år men nu är jag på g igen. Släppt den här låten och så kommer det en EP snart, berättade Robin då.

Robin Bengtsson
Robin Bengtsson gick under alias B Robin ett tag.

I en intervju med Aftonbladet från samma år förklarade Robin att han mötte en hel del motstånd med sitt vanliga namn.

– Jag mötte en hel del motstånd med mitt vanliga namn. Folk kopplade samman det för mycket med den personen jag var förut. Det nya namnet är som en symbol för att jag gör en ny grej nu. Men det är klart att jag valde något som skulle kunna funka utomlands också.

Robin Bengtsson startar i finalen på plats nummer 7, med låten Innocent Love.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Annons