Robin Bengtsson om att tävla i Melodifestivalen med Sigrid Bernson

ROBIN BENGTSSON, SIGRID BERNSON
Exklusivt

Paret Robin Bengtsson och Sigrid Bernson har något gemensamt, nämligen att båda varit med i Melodifestivalen. Nu berättar Robin för Hänt hur det ligger till när det kommer till att tävla tillsammans med Sigrid.
0:43

Efter reklamen: Det tycker Sigrid om Robins bidrag i Melodifestivalen 2022

(0:43)

Robin Bengtsson, 31, och Sigrid Bernson, 32, träffades när de dansade ihop i Let's dance 2019. Men det är inte bara dansen som är ett gemensamt intresse för paret. Båda två är även riktiga talanger på att sjunga.

Robin är högaktuell i Melodifestivalen 2022 och har även vunnit tävlingen en gång tidigare. Närmare bestämt med låten I can't go on och det gick otroligt bra! Robin kammade hem hela tävlingen och han fick representera Sverige i Eurovision song contest.

Även flickvännen Sigrid Bernson har ställt upp i den omåttligt populära sångtävlingen som blivit lite utav en folkfest. År 2018 ställde Sigrid upp i tävlingen med låten Patrick Swayze, som tog sig till Andra chansen.

Exklusivt
Tittarna rasar mot Melodifestivalen – efter stora ändringen

Robin Bengtsson om stödet från Sigrid Bernson

Det välkända momentet Andra chansen är däremot ett minne blott. Nytt för Melodifestivalen 2022 är nämligen att artisterna istället går till "Semifinal", där upplägget funkar ungefär likadant som Andra chansen gjorde.

Robins bidrag i "Mello 2022" heter Innocent love och när Hänt träffar honom på pressdagarna inför tävlingen berättar han om vem som var den första som fick höra låten – nämligen ingen mindre än Sigrid och sonen William, 7.

– Låten heter Innocent love och det är verkligen en arena-låt. En pop-rock kanske, det är fart och fläkt. Det går fort och liksom det är en glad låt med "sjunga-med-refräng". En perfekt mello-låt enligt mig, så det ska bli jättekul att äntligen få gå upp på scenen och köra, säger Robin till Hänt och berättar även vilka som fick höra den först:

– Det var nog hemma för Sigrid och Wille. De tycker den är skitbra och är superpeppade.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robin Bengtsson om att tävla ihop med Sigrid Bernson

Sigrid och Wille kommer även vara på plats i Globen och stötta Robin under den stora kvällen, något han beskriver som ett enormt stort stöd. Men på tal om Sigrid, som också är en riktig fena på att sjunga så berättar Robin om vilken låt han helst sjunger ihop med Sigrid.

– Vi har faktiskt kört en låt som heter Shut up and dance with me, några gånger tillsammans på scen. Den väljer jag, den är alltid rolig att köra, säger han till Hänt.

Skulle du vilja ställa upp i Mello tillsammans med Sigrid?

– Oh det vet jag inte. Jag hade nog hellre sett att hon kör själv om hon ska komma tillbaka till tävlingen och få liksom stå i sin egen glans lite.

Se Robin berätta om stödet från familjen i videospelaren.

FOTO: Johan Nilsson/TT, AMANDA GRIPENBERG

SENASTE NYTT!