Melodifestivalen 2020: De möts i duellerna i Andra chansen

Duellerna i andra chansen Melodifestivalen 2020
Lördag 29 februari sänds Andra chansen i Melodifestivalen 2020.
De fyra sista finalplatserna ska avgöras via dueller. Men vilka är det som möts?
Här hittar du svaret!
Annons

Melodifestivalen 2020 är i full gång och nu börjar det dra ihop sig till final. Under fyra lördagar har svenska folket sett programledarna Linnea Henriksson, 33, Lina Hedlund, 41, och David Sundin, 43, presentera årets 28 bidrag fördelat på fyra deltävlingar runt om i Sverige.

Annons

Den stora finalen direktsänds från Friends arena i Stockholm den 7 mars, men dessförinnan är det dags att utse de fyra sista finalplatserna under lördagens Andra chansen.

Andra chansen i Melodifestivalen 2020 går av stapeln i Eskilstuna den 29 februari. Där ska de åtta bidrag som inte tog sig hela vägen tävla om de fyra sista platserna till finalen. Men tävlingen skiljer sig från de vanliga deltävlingarna där alla bidrag ställs mot varandra. I Andra chansen möts artisterna nämligen i dueller, en mot en.

Annons

Totalt är det fyra dueller som kommer att ske i Andra chansen, där varje vinnande bidrag i duellerna får en plats i finalen av Melodifestivalen 2020.

Artisterna som duellerar i Andra chansen

I Andra chansens första duell ställs Anis don Demina med bidraget Vem e som oss mot Ellen Benediktsson och Simon Peyron med bidraget Surface.

I den andra duellen tävlar Malou Prytz med Ballerina mot Paul Rey med bidraget Talking in my sleep.

Duell nummer tre består av Felix Sandman med bidraget Boys with emotions och Frida Öhrn med We are one.

Annons

Sist ut i den fjärde duellen ses Mendez feat. Alvaro Estrella med Vamos amigos möta Drängarna med bidraget Piga och dräng.

Hur bestäms duellerna i Andra chansen?

Efter den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2020 avslöjade Christer Björkman och tävlingsproducenten Karin Gunnarsson vilka artister som möts i duellerna i Andra chansen. Men hur bestäms det vilka som möter vilka?

– Det finns två parametrar. Du kan inte möta en artist som du har tävlat mot i din deltävling och sen så är det att treor möter fyror, alltså artisten på tredjeplats får möta en artist som kommit fyra, förklarar Karin Gunnarsson i eftersnacket av Melodifestivalens fjärde deltävling.

Andra chansen i Melodifestivalen 2020 visas 20.00 på SVT1 och SVT Play lördag 29 februari.

Annons

FOTO: Robin Lorentz-Allard/TT, Fredrik Sandberg/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…