ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Så fick Liam Cacatian Thomassen artistnamnet Liamoo – sanningen bakom

10 feb, 2022 
Liamoo i Melodifestivalen 2022 med låten Bluffin
Liam Cacatian Thomassen tävlar i Melodifestivalen 2022 med låten Bluffin.
Men han använder sig av sitt artistnamn Liamoo.
Hur kom det namnet till?
Det svarar Liamoo på nu!
Annons
Sanningen bakom artistnamnet ”Liamoo”Brand logo
Sanningen bakom artistnamnet ”Liamoo”

När SVT avslöjade vilka artister som tävlar i Melodifestivalen 2022 så visade det sig att Liam Cacatian Thomassen, 24, var en av artisterna.

Artisten tävlar i deltävling 2 med bidraget Bluffin skriven av Jimmy "Joker" Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic och Ali Jammali.

Liamoo i Melodifestivalen 2022 med Bluffin

Vad det gäller just Mello börjar Liam bli en slags veteran. Han har nämligen tävlat två tidigare gånger, första gången ensam med låten Last Breath, och andra gången tillsammans med Idol-deltagaren Hanna Ferm, 21, och låten Hold you. Ingen vinst någon av gångerna, men det gick ju absolut inte dåligt!

Nu står han alltså återigen på egna ben. Blir det tredje gången gillt för Liamoo?

Annons

Så fick Liam Cacatian Thomassen artistnamnet Liamoo

I folkmun kallas han Liamoo då det varit hans artistnamn sedan sin medverkan i Idol 2016. Men hur kom artistnamnet till? Sanningen är att Liamoo är ett smeknamn redan från grundskolan som hänger kvar.

– Det kommer från grundskolan, ungefär när jag gick i femte klass tror jag det var. Just den klassen som jag gick i så var det väldigt mycket fotbollskillar. Så de skulle alltid på rasterna springa runt och spela fotboll. Jag var ju en av de som inte var intresserad alls, säger Liamoo till Hänt i en intervju och fortsätter:

– Massa av mina polare som sprang runt och spelade fotboll och då var det typ så ”Ronaldinho” och de. Alla ville lägga ”o” bakom sina namn och då, även fast jag inte spelade fotboll så, men det var ju mina vänner liksom, så jag var ändå där och tittade när de spela så la de ett ”o” bakom mitt namn. Så blev det Liamo, för jag heter ju Liam. Men varför det blev två ”o”, det vet jag inte. Men det bara blev så.

Melodifestivalen sänds på lördagar klockan 20.00 på SVT och finns även tillgängligt att streama live på SVT Play.

FOTO: Peter Wixtröm/TT, Lasse Allard/TT

Annons