LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Jon Henrik Fjällgren slutar med Melodifestivalen: ”Väldigt stort”

09 mar, 2023 UPPDATERAD 10 mar, 2023
Jon Henrik Fjällgren
Jon Henrik Fjällgren har bestämt sig.
Årets upplaga av Melodifestivalen blir den sista han gör – det bekräftar han nu.
– För mig blir det väldigt stort att få göra det här, säger han i Halv tre hos Lotta Bromé.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jon Henrik avslöjar detaljen i kläderna – se klippet härBrand logo
Jon Henrik avslöjar detaljen i kläderna – se klippet här

Jon Henrik Fjällgren, 35, är just nu aktuell i Melodifestivalen. Under lördagen tävlar han i finalen av musiktävlingen med bidraget Where You Are som han gör ihop med Arc North och Adam Woods.

I en ny intervju i Halv tre hos Lotta Bromé kommer nu artisten med ett dystert besked. Han har nämligen bestämt sig för att årets upplaga av tävlingen blir den sista han ställer upp i.

Jon Henrik Fjällgren lämnar Melodifestivalen – berättar om beslutet

Det är när Lotta Bromé frågar trion hur det känns att bidraget är vinnartippat som Jon Henrik kommer med avslöjandet.

– Jag försöker alltid tänka bort det där för att annars blir det så mycket press. Jag går in i det här för att skapa ett minne för livet, när det gäller mig iallafall, säger Jon Henrik och fortsätter:

Annons

– Jag har väl sagt det förut att det blir iallafall min sista gång i Melodifestivalen så för mig blir det väldigt stort att få göra det här.

Vidare frågar Lotta hur det kommer sig att Jon Henrik fattat beslutet var på han svarar:

– Det är en känsla jag har bara. Jag har gjort det här fyra gånger tror jag och jag bara känner rent personligen så finns det andra saker jag vill fokusera på i framtiden.

När Hänt träffar Jon Henrik på pressträffen inför Melodifestivalen får han frågan om hur känslan är inför sitt sista framträdande i tävlingen.

– Det känns ju bra för att jag har bestämt mig för det. Jag hoppas bara att flera samiska artister kommer fram och att de tar chansen och skriver någon låt till Melodifestivalen i framtiden, säger han.

Jon Henrik om att tillägna låten till sin dotter Ella

Vad exakt det är som Jon Henrik vill lägga sin tid på är oklart men att han fortsätter inom musiken kan han utlova. Men innan han försvinner från tävlingen väntar ytterligare ett framträdande med låten som Jon Henrik tillägnar sin dotter Ella Savé.

– För mig är numret baserat på mig och mitt band till henne. Om man går fram några år, man går in i framtiden kanske tio år framåt och min dotter har vuxit upp. Så gör vi det här numret tillsammans. Hon är väldigt dansig idag, hon är väldigt med, hon jojkar och kollar på tv när jag är med. Så jag ser redan nu vid två års åldern att hon har det musikaliska i kroppen, vilket är häftigt, har Jon Henrik tidigare berättat för Hänt.

FOTO: TT

Annons