melodifestivalen 2023

Jon Henrik Fjällgren sjunger för sin tvååriga dotter Ella Sáve: ”Hon jojkar”

Jon-Henrik Fjällgren

Jon Henrik Fjällgren är tillbaka i Melodifestivalen.
I en intervju med Hänt berättar han om låten som han sjunger till sin dotter Ella Sáve.
– Jag ser redan nu vid tvåårs-åldern att hon har det musikaliska i kroppen, säger Jon Henrik till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jon Henrik Fjällgren Stjärnorna På Slottet
0:39

Efter reklamen: Jon Henrik Fjällgren Stjärnorna På Slottet

(0:39)

Slå på ljud

Jon Henrik Fjällgren, 35, är tillbaka ännu en gång i Melodifestivalen. Årets bidrag tillägnar han sin dotter Ella Savé och bidraget skiljer sig markant från hans tidigare i tävlingen.

– Det är en lång historia men jojken kan ju användas på olika sätt. Det finns ingen typisk grund i hur det ska låta. Så den kom till genom att jag och Arc North hade jobbat ihop tidigare och gjort lite nya låtar som inte släppts än. Så då ville vi göra ett modernare nummer och visa att man kan göra lite allt möjligt med den här genren, säger Jon Henrik till Hänt.

Jon Henriks fina ord om dottern: ”Hon har det musikaliska i kroppen”

Vidare berättar Jon Henrik Fjällgren att det ska bli något extra att få framöra just det här framträdandet som har en så stor plats i hans hjärta.

– Den betyder enormt mycket för mig. Den handlar om min dotter Ella Sáve, sen handlar den om kärleken till livet och kärleken till människor. Det är en ganska stor låt för mig personligen. Jag har märkt att runtom i världen så är det kärleken som är nyckeln till en bättre värld. Jag tycker det har funnits för lite kärlek i världen och vill gärna bidra med mitt och försöka få människor att se det viktiga i bandet mellan människorna.

Sjunger du till din dotter eller hur är hon i låten för dig?

– För mig är numret baserat på mig och mitt band till henne. Om man går fram några år, man går in i framtiden kanske tio år framåt och min dotter har vuxit upp. Så gör vi det här numret tillsammans. Hon är väldigt dansig idag, hon är väldigt med, hon jojkar och kollar på tv när jag är med. Så jag ser redan nu vid två års åldern att hon har det musikaliska i kroppen, vilket är häftigt.

Finns det något i numret som du är nervös för?

– Nej, jag känner mig relativt lugn än så länge. Det är mer känslorna, mina egna känslor är så starka för henne så det är mer jag som blir väldigt känslosam till det. Men det är inte så konstigt kanske.

Jon Henriks relation till Arc North och Adam Woods

I år är inte Jon Henrik ensam på scenen utan han ställer upp i tävlingen tillsammans med Arc North och Adam Woods.

– Det är ett par härliga killar som jag måste säga att jag säkerligen kommer att arbeta med framöver. Adam har aldrig vad jag vet stått på scenen och sjungit så här live framför människor, så för honom är det väldigt stort. Men han känns trygg. Oscar han har inte heller stått på scenen på det här sättet, säger Jon Henrik.

Vilka kommer du ha på plats i publiken under lördagen?

– Min mamma och pappa. Och så blir det några vänner från Göteborg som jag har känt hela livet.

Om du ska gissa, vilka går vidare till final från eran deltävling?

– Jag försöker att inte spekulera. Jag vet inte om det spekuleras, jag har ingen aning. Jag går in för att göra ett nummet för Ella egentligen för jag vet att hon kommer sitta och titta.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN