LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Melodifestivalen-aktuella Ida-Lova sätter stopp för Christine Meltzer

18 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Ida Lova, Christine Meltzer
Vi har tagit oss halvvägs in i Melodifestivalen-turnén 2023 och ikväll befinner vi oss i Lidköping.
En av artisterna som uppträder ikväll är Ida-Lova, till Hänt berättar hon att hon sätter stopp för mamma Christine Meltzer
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Håkan Hemlin och hustrun Heidis nya familjelyckaBrand logo
Håkan Hemlin och hustrun Heidis nya familjelycka

Årets största folkfest Melodifestivalen är inne på den tredje deltävlingen och denna vecka befinner vi oss på Sparbanken Lidköping arena.

Som vanligt bjuder Melodifestivalen på underhållning för hela familjen, när sju bidrag ska framföra sina låtar med hopp om att svenska folket ska rösta fram dem till finalen i Friends Arena den 11 mars.

Det är en blandning av erfarna Mello-artister och debutanter som kommer framföra sina låtar i kvällens deltävling. För Paul Rey och Nordman är det tredje gången de står på melloscenen, medan Melanie Wehbe och dansbandet Casanovas debuterar som artister i Melodifestivalen.

Ida-Lova om nerverna inför kvällens deltävling

En annan som står på melloscenen för första gången är 18-åriga Ida Lova. När Hänt träffar henne på pressträffen inför deltävling tre kan hon berätta om att hälsan inte varit på hennes sida och nerverna inför lördagkvällen.

Annons

– Jag är nervös. Det känns helt overkligt, jag fattar inte, säger Ida-Lova, och fortsätter:

– Jag stod på scenen en gång när jag var tretton, på Svenska hjältar galan på Cirkus, men det var ju fem år sedan. Sedan har det varit lite skolavslutningar och lite konserter i skolan och nu är jag här! Så det är ju ett väldigt stort hopp.

Men det är inte bara nerverna som spökar för Ida-Lova, hon har nämligen varit förkyld, vilket har påverkat rösten en aning.

– Jag har tyvärr nyss varit sjuk, så rösten är inte i mitt drömskick, så det värsta som kan hända är väl att den försvinner, säger Ida-Lova.

Men du känner att rösten kommer hålla?

– Ja det får den se till att göra.

Ida-Lova sätter stopp för mamma Christine Meltzer

Ida-Lova har flera nära och kära på plats i publiken som kommer stötta och heja på henne under kvällen.

Annons

– Jag har familj, släkt och vänner på plats imorgon. Jättemånga kommer faktiskt komma imorgon, vilket känns jätteroligt, säger Ida-Lova.

Det alla kanske inte har koll på, är att Ida-Lova är dotter till komikern Christine Meltzer, som har lång erfarenhet av att stå på scenen. Ida-Lova har däremot bett mamma Christine att inte lägga sig i hennes framträdande i Melodifestivalen – det är något hon vill göra på egen hand.

– Jag har varit så noga med att jag vill få göra det här själv. Jag har alltid velat sjunga och det är det jag vill göra, och att jag då ska få visa för mig själv att jag kan göra det här själv. Så att hon är med, precis som hela min familj som föräldrar och syskon, säger Ida-Lova.

Så du har sagt att du inte vill att hon ska ge dig tips eller råd?

– Ja men precis, lite så.

FOTO: Jessica Gow/TT, Janerik Henriksson/TT

Annons