LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Dansbandet Casanovas debut i Mello – därför känner du igen Henrik Sethsson

17 feb, 2023 
Casanovas
Dansbandsgenren presenteras i år av Casanovas i Melodifestivalen.
Men vilka är de egentligen? Och varför känner man igen Henrik Sethsson?
Hänt reder ut allt!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casanovas om känslorna inför Mello 2023Brand logo
Casanovas om känslorna inför Mello 2023

Under den tredje deltävlingen i Melodifestivalen så intar det klassiska dansbandet Casanovas Mello-scenen för första gången med bidraget Så kommer känslorna tillbaka.

– Det känns ofattbart bra såhär tidigt på veckan ändå. Det ska ju pillas till och tajtas till, kameror och allt vad det är men vi har en jättebra känsla i hela gruppen! säger Henrik till Hänt inför den stora dagen.

Bandet bildades 1989 på en fritidsgård i Vadstena och har under årens gång bestått av flera olika uppsättningar medlemmar. Idag består Casanovas av Jimmy Lindberg, Henrik Sethsson, Stefan Ryding, Simon Bondesson, och Victor Lindberg.

De har grammisnominerats hela fyra gånger, blivit utsedda till Årets dansband och Årets album på Guldklavegalan i Malung och har dessutom kammat hem en Guldklav för Årets låt 2022.

Annons

Nu är det alltså dags för bandet att ta det stora klivet ut på Melodifestival-scenen! Men kan det vara så att ni känner igen Henrik Sethsson? Det är nämligen inte så konstigt!

Därför känner du igen Henrik Sethsson i Casanovas

Många känner nog igen hans namn efter att han var med och skrev det vinnande bidraget i Melodifestivalen 2001 – Lyssna till ditt hjärta som framfördes av Friends.

Totalt har Henrik skrivit 12 bidrag till Eurovision song contest där två av dem kammat hem hela tävlingen och en landat på en tredje plats. Inget dåligt cv!

2009 medverkade han i Dansbandskampen med Casanovas och 2018 kammade han hem den prestigefulla Guldklaven för Årets sångare.

Casanovas om känslorna att gå in som underdogs

Dansbandgenren är ju inte direkt den största under Melodifestivalen men Casanovas ser det istället som en ära att få representera genren och responsen från kollegorna runt om i landet har varit rörande.

Annons

– Du anar inte hur mycket sms det dyker upp från kollegor, hur många som har delat på sina sociala medier att ”nu kör vi Casanovas vidare och tillsammans ska dansbandsbranchen lyfta Casanovas”. Och man blir alldeles varm när man ser detta! Det känns som att vi har hela vårt community bakom oss! berättar Henrik glatt.

Samtidigt berättar Henrik att de känner sig som underdogs men går in med en otroligt bra känsla kring vad som komma skall.

– Vi kanske inte är vinnare, vi känner oss väl lite som underdogs. Men vi kommer gå in och göra vår grej och sen hur folk röstar har man ju inte en aning om. Men vi känner oss som underdogs med en oerhört stark låt och ett jättesnyggt nummer. Så vi kommer att göra allt vi kan för att få spela en lördag till, som vi säger.

Relationen till Arvingarna – Henrik om att bli jämförd med dansbandet

Dansbandet Arvingarna är ett av våra mest folkkära dansband som även de tagit plats på Mello-scenen flera gånger. Närmare bestämt sex gånger, senast 2021 med bidraget Tänker inte alls gå hem.

Annons

Och det finns faktiskt en hel del likheter mellan dansbanden – men att bli jämförd med Arvingarna är något som Casanovas bara ser som positivt.

– Det är positivt! Och det är ju självklart för att genren är dansband! Då blir det ju lätt så! Och sen är vi ju lite i samma ålder. Vi började ungefär samtidigt. Sen såklart är ju de fantastiska artister och större stjärnor idag än vad vi är. Men vi har faktiskt följts åt lite, berättar Henrik och fortsätter:

– Så jag skulle snarare säga att de är stora förebilder. De har dragit ett stort lass för oss andra som spelar modern dansbandsmusik. Så jag tycker att det är en ära att bli jämförd med Arvingarna.

FOTO: TT

Annons