Hen vinner Mellon i kväll – enligt artisterna själva

Spelbolagen och genrepspubliken har sagt sitt. Nu tippar också artisterna i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2017 att det blir en skräll som tar sig till final.

Efter fredagens genrep i Scandinavium i Göteborg genomförde Melodifestivalklubben sin årliga publikundersökning – och resultat pekade ut en tydlig vinnare. Av 720 tillfrågade, svarade de allra flesta, 292 stycken, att artisten Nano, 30, kommer att ta sig till final. Spelbolagen har chocksänkt artistens odds från 46 gånger pengar till knappt över 1 gånger pengarna.

Nu tror också de andra artisterna i kvällens deltävling att det blir Nano som skräller sig till final med sin låt “Hold on”.

– Jag tror att Nano tar sig till final. Hans låt är väldigt bra. Jag gillar den väldigt mycket, säger Boris René, 25, och får medhåll från artisten Adrijana, 19:

– Jag tror att Nano har en väldigt stor chans att ta sig till final. Alltså hans låt, jag hade den i huvudet så mycket när jag repade att jag var rädd att börja sjunga på hans låt i stället för min egen, säger hon och skrattar.

LÄS MER: Spana in artisternas kläder i årets deltävling

Nano själv vill inte spekulera kring resultatet, men hoppas på att tittarna ska tycka om hans bidrag.

– Jag gillar inte att vara självisk, men jag hoppas att jag går vidare. Det vore jättestort. Men jag blir glad oavsett hur det går. Och om inte jag själv går vidare, så tror jag att det blir De vet du och Adrijana som gör det, säger han.

Nano Omar Melodifestivalen, Göteborg, genrep, 2017-02-03

Nano Omar
Melodifestivalen, Göteborg, genrep, 2017-02-03

Men förutom storfavoriten Nano, så går åsikterna isär om vem som kommer att knipa den andra finalplatsen.

– Jag hoppas att jag går vidare och det vore roligt om jag fick med mig Ace Wilder till final. Jag tycker att hon är så härlig, säger Dinah Nah, 36.

Dinah Nahs klänning är skapad av Camilla Thulin.

Dinah Nahs klänning är skapad av Camilla Thulin.

– Jag vill inte jinxa tävlingen och spekulera i hur det ska gå för alla. Men jag vill ju tro att jag är världens bästa och att det kommer att gå skitbra för mig, säger Ace Wilder, 34.

LÄS MER: Charlotte Perrellis fiasko – tippas att komma sist

Och två som verkligen har funnit varandra under veckan är Charlotte Perrelli, 42, och humorgruppen De vet du, bestående av bestående av Johan Gunterberg, 28, Christopher Martland, 27, Tor Wallin, 25, och DJ Hunk.

– Jag tror att kidsen kommer att rösta på De vet du. Min son tycker att de är skitcoola, säger Charlotte Perrelli.

De vet du, å sin sida, tror självklart på schlagerdrottningen.

– Vi hoppas att vi går till final och att vi i så fall tar med oss Charlotte Perrelli dit. Hon är en av Mellos största genom tiderna. Och hennes son hörde faktiskt av sig och sa att det var fett coolt att hon tävlade med oss. Så han kanske både röstar på oss och sin mamma, säger Johan Gunterberg och skrattar.

De vet du och Charlotte Perrelli. Foto: Linda-Marie Nilsson

De vet du och Charlotte Perrelli. Foto: Linda-Marie Nilsson

Kika gärna även på denna video när Hänt leker “Fuck Marry Kill” med Mello-deltagarna!

Slå på ljud

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!