LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Erika Persson får inte gå på Mello – SVT stoppar Gunillas dotter

01 mar, 2024 
Linn Seipel
Jennifer Iversen
gunilla persson erika persson
Gunilla Perssons dotter Erika har funnits vid sin mammas sida genom hela Melodifestivalen – men på lördag befinner hon sig på annan ort!
Läs varför hon stoppas här.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Erika Perssons utmanande outfit på röda mattan: ”Jag fryser”Brand logo
Erika Perssons utmanande outfit på röda mattan: ”Jag fryser”

På lördagen avgörs vilka bidrag som går till finalen i årets Melodifestivalen. Då är det nämligen dags för den femte deltävlingen – följt av finalkvalet. Det innebär att två bidrag från varje deltävling får ytterligare en chans att gå vidare till den slutgiltiga finalen som äger rum veckan efter.

En av dessa kvalbidrag är den omtalade Hollywoodfrun Gunilla Persson, 65, med sin lite countryinspirerade dänga I won't shake (La la Gunilla).

Gunilla och dottern Erika Persson, 21, som annars bor i Los Angeles, har i samband med tävlingen befunnit sig i Sverige ett par veckor. Hänt stötte därför på duon i samband med premiären för musikalen Den lilla sjöjungfrun, utanför Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Annons

Så mår Gunilla Persson nu – efter kampen med hälsan

Eftersom intresset att få intervjua och fota Hollywoodstjärnorna är så stort får Hänt dock ett snack med dem var för sig. Först ut Gunilla Persson som vi förstås vill veta hur hon nu mår, efter alla turer med kristallsjukan.

– Jag känner mig mycket mycket bättre. Jag kan gå omkring utan att behöva hålla i någon. Jag höll mycket sist i Cazzi Opeia, för att hon var ju den mest underbara människa. Hon var orolig, hon tittade på mig och sa ”åh, håll i mig” för att hon var orolig, svarar Gunilla.

Vidare i intervjun kommer vi in på den framgång hennes Mellobidrag nått på Spotify, och Gunilla poängterar att hon hör folk i alla åldrar sjunga den överallt.

gunilla persson

– Det är underbart. Det var över all förväntan och jag lever som i sjunde himlen nu för att jag tror att jag faktiskt kan, om gud vill här nu, ta en finalplats.

Annons

Därför följer inte Erika Persson med mamma till deltävling fem av Melodifestivalen

Kommer Erika att följa med dig till Karlstad nu på lördag?

– Nej, hon kommer att stanna i Stockholm därför att hon kommer att spela in musik. Hon har ju skrivit egna låtar och de låtarna är on point! Det är så fantastisk musik, vänta tills ni får höra!

Ännu finns inget datum för när det kan tänkas bli, förklarar Gunilla, men hon ska alltså spela in dessa nu på lördag och söndag. Det är inte heller producenten till låten I Wont Shake som är den som ska hjälpa Erika att spela in sina låtar, vilket Gunilla tidigare sagt kommer ske.

– Nej det är inte han, det är ett annat gäng i Stockholm. De passade på!

Så du åker ensam?

– Jag åker med Sony musikmedlemmar. Jag tror att man inte fick ta med sig så många den här gången, förklarar Gunilla.

Något som Erika senare bekräftar till Hänt.

– Jag följer inte med den här gången för att det är typ bara en person som kan komma eller någonting. Men om hon kommer till finalen så kommer jag komma, säger Erika.

Anna-Maria, pressansvarig för Melodifestivalen, förklarar att artisterna får ha en till två personer med sig som är avgörande för bidraget.

”Artisterna har med sig 1-2 personer som är avgörande för hen och bidraget, kan t ex vara stylist och/eller presskontakt/skivbolagsperson.”, skriver hon i ett mejl.

erika persson
Erika Persson!FOTO: HÄNT

FOTO: Hänt/Jennifer Iversen

Annons