Därför vägrar Edward Blom att delta i andra chansen: ”Vore fruktansvärt”

Edward Blom är en av flera som tävlar i Melodifestivalen för första gången nu på lördag. Han fokuserar främst på att ha kul, och berättar för Hänt att det skulle vara fruktansvärt att gå vidare till andra chansen.

 

På lördag går startskottet för Melodifestivalen 2018 och i den första deltävlingen i Karlstad ser vi flera tävlande som inte deltagit tidigare. Debutanter i årets startfält är Sigrid Bernson, 29, Heidi Musum, 24, som går under artistnamnet Kamferdrops, John Lundvik, 35, Renaida Braun, 20, och Edward Blom, 47. Alla är lika peppade på vad Melodifestivalen har att erbjuda – med finalen i Stockholm i sikte.

Men en av deltagarna, Edward Blom, är mindre peppad på att ta sig vidare till Melodifestivalens ”Andra chansen”. Edward går hellre inte vidare alls än att tvingas tävla i andra chansen.

– Andra chansen vore fruktansvärt. Då blir det ytterligare en hel arbetsvecka som går förlorad och frun ska behöva klara av att ta hand om två barn ensam och fixa barnvakter från alla håll och kanter. Men finalen, ja då kan det vara värt den insatsen, säger han till Hänt.

Men att ta sig vidare från Karlstad är inte det viktigaste för honom. Han lägger mer fokus vid att det ska bli ett bra nummer på scen och att han har kul.

– Det är inte så viktigt, det ska vara trevligt och roligt. Det kvittar egentligen om man vinner eller inte. För mig är det helt ointressant om jag vinner eller inte, så länge jag klarar av att sjunga allting, fortsätter han.

David Lindgren ska leda Melodifestivalen 2018 ensam.

Först avslöjades att Samir Badran och Viktor Frisk ska delta i tävlingen. 

Benjamin Ingrosso ska vara med och tävla för andra året i rad. 

Sigrid Bernson ska vara med för första gången och möta pojkvänne Samir.

Sigrid och Benjamin har vunnit Let's Dance tillsammans.

Felix Sandman ska tävla ensam nästa år, i år tävlade han med gruppen FO&O

Méndez gör comeback, det blir hans tredje gång i Melodifestivalen.

Renaida Braun

Kalle Moraeus

Kamferdrops 

LÄS OCKSÅ: Edward Blom anmäld – skulle döda svan: ”Inget jag är stolt över”

LÄS OCKSÅ: Fab Freddie är sidekick i Melodifestivalen 2018 – allt du behöver veta om honom

Foto: IBL