Därför stoppas Casper Janebrinks familj från Melodifestivalen

Casper Jarnebrink Melodifestivalen

Arvingarna-profilen Casper Janebrink tvingas göra Melodifestivalen utan familjen vid sin sida.
Nu berättar han varför de stoppas från att komma – och hur det känns att behöva göra det utan dem där.

Arvingarna har varit en del av offentligheten i många och är idag ett av Sveriges kändaste dansband. Det var över 25 år sedan som de slog igenom med sin dunderhit Eloise och sedan dess har de turnerat runt om i Sverige och fått stad efter stad att dansa. Tillsammans har gruppen medverkat i Melodifestivalen hela fem gånger och i år är det dags för de att vara med och tävla ännu en gång.

Det var förra året som gruppen gick till final med låten I do, och nu hoppas de på att göra samma succé i år igen. Men det här året kommer de får göra det utan familjerna vid sin sida. I en intervju med Hänt berättar Casper Janebrink varför familjen stoppas från att komma, och hur det känns att behöva göra det utan dem där.

LÄS MER: Sanningen om Lena PH:s riktiga namn

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför stoppas familjen från att vara med

Anledningen till att familjen inte kommer kunna vara på plats den här gången är förstås på grund av alla coronarestriktioner.

– De får följa det från hemmaplan den här gången för vi kommer inte kunna ha med oss massa folk, berättar Casper.

På grund av pandemin är det nämligen hårda restriktioner och förhållningssätt från produktionens sida, och för att inte glömma bort att hålla avstånd har alla deltagare även ett larm som utlöses så fort man är för nära.

– Nu följer vi SVT:s regler såklart med att hålla avstånd, tvätta händerna och sprita sig. Vi följer deras regler och inne på området har man då en tagg som piper om du kommer för nära någon annan. Det är då en påminnelse om att håll avstånd, berättar sångaren.

”Skönt att vara själv”

Men trots att det såklart hade varit kul att ha familjen där är deras frånvaro ingenting som stör Casper särskilt mycket.

– Familjerna hade nog inte velat följa med i de här läget ändå. Hade det varit normalt läge och det hade varit feststämning så hade säkert fruarna velat följa med. Jag vet att min dotter hade säkerligen velat hänga med om det var lite party och fest. Men i dagsläget, allt stänger på hotellet klockan åtta, säger han innan han fortsätter:

– Det är inte så ofta familjerna har varit med när vi har varit ute på turné. Det är väl någon gång min fru har varit med i Melodifestivalen-sammanhang. Så de är mer vana vid att vara hemma, de kan till och med tycka att det är lite skönt ibland att jag åker iväg. Det är också ömsesidigt, jag kan tycka det är skönt att åka iväg och vara lite för mig själv. Man är van vid det när man har turnerat i så många år. Ibland är det skönt att få lite egentid.

LÄS OCKSÅ: Casper Janebrinks dotter Alice har vuxit upp – så lever hon idag

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielssons mystiska ord om covid-19