Därför känner du igen William Strid i Melodifestivalen 2020

Därför känner du igen William Strid i Melodifestivalen 2020

William Strid är aktuell i Melodifestivalen 2020, där han debuterar.
Men det är inte första gången som artisten syns i tv-rutan.
Recap Melodifestivalen 2020
Slå på ljud

Artisten William Strid, 22, från Söderhamn deltar med bidraget Molnljus i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen som går av stapeln i Malmö. I just Mello blir det en debut för William, men många tittare kan ha sett honom i tv-rutan tidigare.

William Strid i Idol 2018

Molnljus-sångaren Williams karriär drog igång rejält år 2018. Han var då en av deltagarna i TV4:s succéprogram Idol, och det gick otroligt bra för honom.

Redan på sin audition så imponerade han starkt på juryn när han klev in med sin lilla gitarr och sjöng sin egna låt Body Language.

– Jag har minst fem bra grejer att säga, säger jurymedlemmen Alexander Kronlund efter att William sjungit klart. Och William gick ut från audition med ett stort leende på läpparna och en självklar guldbiljett i handen. Även en erfarenhet rikare, nämligen fick han sig en bamsekram av jurymedlemmen och hundälskaren Anders Bagge.

Men med hård konkurrens i tävlingen så gick det inte riktigt hela vägen för honom. William landade på en femte plats i programmet.

FOTO: TV4

William och Kadiatou Holm Keita

Under tiden då William deltog i Idol så mötte han även kärleken – Kadiatou Holm Keita, 18.

Kadiatou tog sig lite längre i tävlingen än vad William gjorde, och stod faktiskt i final mot Sebastian Walldén, 24, som rodde hem hela balunsen. Men både William och Kadiatou tog ju hem en helt annan vinst i tävlingen – kärleken!

Dock blev det ingen livslång kärlek de emellan.

Under pressträffen för Melodifestivalen 2020 så bekräftade William för Hänt att han och Kadiatou gjort slut och gått skilda vägar.

– Vi har gått skilda vägar men vi är vänner, berättade William Strid då för Hänt.

William Strids ord om årets Idol-deltagare
Slå på ljud

Hur lång är William Strid och vad heter artisten på Instagram?

William håller huvudet högt och är många centimeter lång.

– Jag är 193 centimeter, säger han på sin Idol-audition när Anders Bagge frågar.

Artistens Instagram-konto är färglatt och innehåller mycket bilder på William själv, samt videos när han sjunger. Kontot heter Williamstridh och har över 14 000 följare!

FOTO: Lotte Fernvall/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN