LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Därför känner du igen Klara Hammarström i Melodifestivalen

05 feb, 2020 
Därför känner du igen Klara Hammarström i Melodifestivalen
Hästtjejen Klara Hammarström debuterade i Melodifestivalen 2020.
Men tittarna kunde ha sett henne innan dess, har du koll på varifrån?
Annons
Klara hammarströms framtidsbesked om MelodifestivalenBrand logo
Klara hammarströms framtidsbesked om Melodifestivalen

Klara Hammarström, 21, hästtjejen från Stockholm men uppvuxen i Hälsingland, debuterade i Melodifestivalen 2020. Men hon hade synts till i rutan innan dess, nämligen i realityserien Familjen Hammarström. Programmet sändes första gången hösten 2018 på SVT där tittarna kunnat följa Klara och resten av hennes stora familj.

Stöter man på Klara i verkliga livet kan man luras av att hon har en dubbelgångare. Men så är såklart inte fallet, utan hon har en tvillingsyster – Selma Hammarström.

Realityserien kretsar främst kring tvillingarna Klara och Selma, men också en hel del om deras lillebror Ingemar Hammarström, 18. Såklart medverkar även de återstående sju syskonen och föräldrarna i serien och nästan alla har ett stort intresse för hästar – som också är seriens röda tråd.

Realityserien Familjen Hammarström
FOTO: Andreas Hillergren AHI/TT

Klara i Familjen Hammarström

Ja, den svenska tv-profilen har länge sysslat med hästar och varit tävlingsryttare. Men för snart ett år sedan släppte Klara låten Break up song, och bara några få månader efter det You should know me better.

Annons

Sin första låt släppte alltså Klara för bara ett år sedan, så resan till Melodifestivalen har gått väldigt snabbt.

– Jag har träffat så många olika personer och blivit omhändertagen så fint, säger Klara Hammarström i en intervju med Hänt.

Tv-profilen har tidigare nämnt att hon hade ett mål att vara med i Mello 2020, och hon lyckades!

– Det känns helt overkligt egentligen. Jag har haft det här som ett mål sedan två-tre år tillbaka, berättar Klara för Hänt och fortsätter:

– Jag har alltid delmål och drömmål som jag sätter upp varenda år. Jag är så peppad, det kommer bli så roligt.

Har tävlat i Melodifestivalen två gånger. Första gången år 2020 med låten Nobody och andra gången år 2021 med bidraget Beat of broken hearts.

År 2022 blir det tredje gången gillt föra Klara med låten Run To The Hills, som hon tävlar med i deltävling 4.

Klara Hammarström
Klara Hammarström i Mello 2020. Foto: Claudio Brescian/TT

”Varit offentlig person länge”

Klara Hammarström berättar även att serien fortfarande är aktuell, och att vara offentlig person är ingenting som är nytt för henne.

– Jag har varit en offentlig person väldigt länge, på det sättet att jag hållit på med hästar och haft min stora familj. Och sedan två år tillbaka har vi haft Familjen Hammarström, vår familjeserie, säger Klara till Hänt och fortsätter:

– Så det har varit väldigt naturligt att bara fortsätta och på samma sätt, alltså att hålla på med musiken på ett offentligt sätt.

FOTO: Andreas Hillergren AHI/TT, Jessica Gow/TT

Annons