LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Charlotte Perrellis stora rädsla inför Mello: ”Skrämmande”

23 jan, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Charlotte Perrelli är beredd på att åka ut direkt i Melodifestivalen 2017. Nu skriver schlagerstjärnan själv om sin oro inför den stundande tävlingen.
Annons

Om mindre än två veckor tävlar Charlotte Perrelli, 42, i Melodifestivalen 2017. Det är i årets första deltävling i Göteborg som den rutinerade artisten ställer upp med bidraget ”Mitt liv”. Men trots att Charlotte Perrelli har vunnit tävlingen två gånger, och dessutom Eurovision Song Contest en gång, är hon oroad.

I ett inlägg på sin blogg skriver artisten nu själv om nerverna och känslorna inför tävlingen, där hon bland annat kommer att möta Boris René, 25, Ace Wilder, 34, och gruppen De vet du. 

”Det drar ihop sig… 1,5 v kvar innan vi åker tillbaka till Götet men då för att medverka i Mello. Puh! Blotta tanken känns skrämmande men också kittlande roligt”, skriver hon i inlägget.

Mest av allt är Charlotte Perrelli orolig eftersom rutinerade schlagerartister har haft det svårt i tävlingen de senaste åren. Så sent som 2016 hamnade bland annat Linda Bengtzing, 42, sist i en deltävling, trion Patrik Isaksson, 44, Tommy Nilsson, 56, och Uno Svenningsson, 57, åkte ut snabbare än kvickt och After Darks Christer Lindarw, 63, kritiserade tävlingen för åldersdiskriminering efter att ha fått en jumboplacering.

Annons

Skräckresultaten har fått Charlotte Perrelli att tveka på hur det kommer att gå för henne.

”Jag vet att alla gamla schlagerräver flyger ut med huvudet först och det lär såklart inkludera mig, Mellon har förändrats. Det är ungdomar som röstar frenetiskt och de röstar på yngre artister. Förståligt. Fast med den vetskapen i bagaget så får man se det som ett fantastiskt tv program där jag får visa upp min låt”, skriver Charlotte Perrelli i sitt inlägg.

 

Artisten skriver också att hon är beredd på att det kan bli så att hon åker ut direkt ur sin deltävling, men att hon i så fall kommer att vara nöjd ändå.

”Det ska bli kul att vara med i Mellon i år, även om jag åker ut direkt. Det är inte mitt huvudmål, jag har istället något att säga som känns viktigt för mig och ingen är gladare än jag om lyssnarna mottar det väl och gillar det, men det kan jag inte påverka”, skriver hon.

Annons

Charlotte Perrellis låt “Mitt liv” kommer bland annat att handla om näthat. Låten är skriven av Lars Hägglund, som tidigare medverkade i SVT:s huskör under Melodifestivalen.

”Mitt liv är en text som handlar om att vi alla är väldigt utsatta i dagens mediaklimat. Det är skrämmande vad den yngre generationen får stå ut med på Instagram, Facebook osv. Utan livserfarenhet ska de kunna tackla glåpord som faktiskt förekommer varje dag. Jag tycker det är skrämmande och oroväckande”, skriver hon i bloggen och fortsätter:

”Jag har själv fått stå ut med en hel del i just schlagersammanhang. Många anser ser ha rätten att uttrycka precis vad om helst och förstår inte hur illa mottagaren kan må över det”.

FOTO: Stella Pictures, IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons