Casper Janebrinks sorg – efter vännens bortgång

Casper Janebrink Arvingarna

För en vecka sedan förlorade Arvingarna en nära vän i sviterna av covid-19.
I en intervju med Hänt berättar de nu om den stora sorgen.

Det har gått 25 år sedan dansbandet Arvingarna slog igenom med dunder och brak. Detta efter att de släppt dunderhiten Eloise. Sedan dess har de turnerat landet runt år efter år och är exakt lika populära idag som de var då. Tillsammans har gruppen medverkat i Melodifestivalen hela fem gånger och i år är det dags för de att vara med i tävlingen ännu en gång. I en intervju med Expressen berättar de om glädjen över att änltigen få stå på scen igen.

– Lyckan över att få stå på scen är ändå stor efter ett tufft år, säger bandets sångare Casper Janebrink.

På grund av den pågående pandemin är det såklart hårda restriktioner och tydliga förhållningssätt när artisterna repar inför den stora kvällen, och för att inte glömma bort att hålla avstånd har alla deltagare även ett larm som utlöses så fort man är för nära varandra.

LÄS MER: Miss Lis pappa höll på att dö – då räddade hon livet på honom

– Nu följer vi SVT:s regler såklart med att hålla avstånd, tvätta händerna och sprita sig. Vi följer deras regler och inne på området har man då en tagg som piper om du kommer för nära någon annan, berättar Casper.

Men det är inte bara nu inför Melodifestivalen som gruppen har märkt av den pågående pandemin. Nu berättar de om den stora sorgen efter nära vännens bortgång.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Varit ett tufft år

Ingen har ju missat att vi befinner oss i en pandemi och coronaviruset har drabbat oss alla olika. För Hänt berättar gruppen hur allt har påverkat dem.

– Man har väl blivit socialt drabbad. Barnen kunde ju inte fira jul med mormor och farmor och sådär och det är ju lite sånna grejer som blivit annorlunda, säger Tommy Carlsson.

Det verkar även som att nästan hela gruppen har åkt på viruset.

– Jag hade det jättetidigt och har haft antikroppar. Och Tommy du har ju haft det utan att du vet om det, säger Kim Carlsson varpå Tommy instämmer:

– Ja, jag har haft antikroppar men jag vet inte om jag har kvar de.

Casper däremot verkar ha klarat sig.

– Min fru har haft det och inte jag. Jag har också testat mig men hade inga antikroppar, säger han.

Arvingarnas stora sorg efter bortgångna vännen

Men trots att de själva har klarat sig rätt så lindrigt undan har de nära vänner som sorgligt nog inte har haft samma tur.

– Det var en nära kompis till oss som gick bort förra veckan som vi har jobbat mycket ihop med under åren, berättar Kim.

– Jag tror inte det finns någon som inte är berörd eller har blivit drabbad på något sätt. Folk har ju gått bort som man har känner och sådär, säger Casper.

LÄS OCKSÅ: Här är Danny Saucedos förklaring på betydelsen av låttiteln Dandi dansa

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Lena Philipssons mystiska kärleksliv

Senaste nytt