LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Babben Larsson förbjuds från Melodifestivalen: ”Tydliga regler”

25 feb, 2023 
Babben, Farah, Jesper
Babben Larsson är inte bara komiker och programledare utan även artist.
Att få tävla i Melodifestivalen hade varit en dröm men Babben får inte ställa upp – det avslöjar hon nu i en intervju med Hänt.
– Det är tydliga regler, säger Babben.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Laurell Jane Barker om flytten till Sverige – stödet från folketBrand logo
Laurell Jane Barker om flytten till Sverige – stödet från folket

Babben Larsson, 66, fattade ett stort beslut under förra året. Hon meddelade då nämligen att hon skulle sluta med stand up. Anledningen var att Babben ville ha mer tid över till alla sina andra projekt. Hon är bland annat programledare för den nya säsongen av Bäst i test men utöver det är musiken ett av de stora fokusen under våren.

– Jag håller på att lägger sista handen på min platta men den är i princip klar nu. Jag kommer släppa en singel i maj och sen har vi en release i maj har vi bestämt. Så vi hinner göra allting i lugn och ro, säger Babben i en intervju med Hänt.

– Jag är jättenöjd med hur plattan blev. Jag kommer också vara ute och göra sånna författaraftnar med min bok. Sen kommer jag även ha lite musikgig.

Annons

Babben Larsson vill medverka i Melodifestivalen men får inte – förbudet

Något annat som ingår i Babbens karriär är att leda 1 mot Sverige där hon arbetar tätt ihop med Farah Abadi, 35, som just nu leder Melodifestivalen.

Vad tycker du om Farah i Melodifestivalen?

– Jag tycker hon klarar sig hur bra som helst, hon är en riktig naturbegåvning för att jobba med tv.

Det visar sig att Babben själv gärna hade medverkat i musiktävlingen men hon får faktiskt inte göra det. Nu berättar hon om det okända förbudet.

– Så länge jag är programledare kan jag inte tävla i Mello. Jag får inte vara anställd av SVT under det året. Jag får inte vara med som upphovsman heller. Jag har haft samarbeten med flera kompositörer och skrivit flera låtar till Mello men just nu får inte de ens skickas in. Det är tydliga regler. Så man får inte ens skriva en text till en Mello-låt, säger Babben.

Drömmen gick i uppfyllelse under mellanakten 2020: ”Jag sjöng”

När hon däremot gästade programmet år 2020 gick drömmen om att sjunga i programmet i uppfyllelse.

Annons

– Jag fick dock min dröm infriad där precis innan pandemin med att sjunga inför finalpubliken på Friends. Jag sjöng ju då vinnarlåten från året innan, John Lundviks fast översatt till svenska. Det var en riktig dröm som gick i uppfyllelse

Hade Mellon kunnat varit en dröm för dig inom musiken annars?

– Mello hade absolut kunnat vara en dröm. Om inte annat som textförfattare och mer kompositör. Det skulle jag gärna vara med på. Jag måste inte stå på scenen men jag skulle gärna sitta i green room.

Framtiden får utvisa om vi får se Babben i Melodifestivalen någon gång men så som läget är nu ligger Bäst i test henne för varmt om hjärtat.

– Om det står mellan de två så väljer jag nog ändå Bäst i test.

FOTO: TT

Annons