Anna Bergendahl om kärlekslyckan med Kristoffer Eriksson

Anna Bergendahl om kärlekslyckan med Kristoffer Eriksson
Anna Bergendahl är en av de artister som tävlar i Melodifestivalens final under lördagen.
Den revanschsugna artisten kommer bland annat att ha stöd av pojkvännen Kristoffer Eriksson i publiken.
Annons

Efter fem intensiva veckor av Melodifestivalen, med fyra deltävlingar och Andra chansen runt om i landet är det på lördag dags för den stora finalen. Totalt ska tolv artister i Friends Arena i Stockholm, göra upp om vem som som får den stora äran att representera Sverige i Eurovison Song Contest i maj.

Annons

En av finalisterna är läkarstudenten Anna Bergendahl, 28, som redan har vunnit tävlingen en gång. Det var 2010 som artisten vann den svenska tävlingen med låten This is my Life men bidraget lyckades tyvärr inte ta sig länge än till semifinal i Eurovison Song Contest. Sedan dess har Anna även hunnit ställa upp i Melodifestivalen ytterligare en gång med låten Ashes to Ashes.

Nu är det dags för ett nytt försök, på lördag tävlar Anna Bergendahl nämligen i finalen med låten Kingdom Come. Uppträdandet är något som ger henne en hel del fjärilar i magen, det berättar Anna för Hänt på en pressträff inför programmets final.

Annons

– Jag är lite nervös, jag vet att det kommer att bli mycket mycket värre imorgon och ännu värre på lördag, säger Anna och fortsätter:

– Jag försöker behålla lugnet för jag har ändå ett grund lugn,

Revanschsuget efter Eurovison

Trots att det senaste deltagandet i Eurovision Song Contest inte riktigt gick så bra som många hade hoppats så känner Anna ingen direkt press över att representera landet igen. Istället ser hon att det som en ny chans för ett bättre resultat.

–Det skulle vara en extremt stor ära att få representera Sverige och jag är väldigt revanschsugen, säger hon.

Annons

Kärlekslivet med Kristoffer

Anna Bergendahl berättar dessutom att pojkvännen Kristoffer Eriksson kommer att finnas på plats i publiken under lördagen. Kristoffer arbetar även han med musik och paret som har varit tillsammans i flera år men har valt att hålla relationen väldigt privat.

– Jag är sambo och vi har bott ihop i tre och ett halvt år. Det är jätteroligt. Vi är kära och lyckliga, berättade Anna för Hänt i slutet av 2018.

Under pressträffen berättar Anna att paret fortsatt befinner sig i ett lycklig förhållande.

Hur går kärlekslivet?

– Fantastiskt.

Annons

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…