ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Anders Bagges ärliga svar – efter hårda tittarilskan mot Oscar Zia

12 mar, 2022 
Anders och Oscar
Melodifestivalens final är äntligen här och Anders Bagge är en av de tävlande. Nu berättar han om känslorna och hyllar Oscar Zia efter röstningskaoset.
– Han sitter och håller ihop inför tre miljoner, säger Anders Bagge till Hänt.
Annons
Så träffades John Lundvik och frun JottaBrand logo
Så träffades John Lundvik och frun Jotta

Anders Bagge fångade många tittares hjärtan i Melodifestivalen med den pampiga låten Bigger Than the Universe. När han gick direkt vidare till final bröt han även ihop på scenen och hyllades av såväl programledare som fans.

Nu är han tillbaka för final och berättar i en intervju med Hänt om känslorna och röstningen. Samtidigt hyllar han programledaren Oscar Zia för hans insats under schlagertävlingen – trots den massiva kritikstormen som skedde inledningsvis.

Anders Bagge om scenskräcken: ”Fruktansvärt nervös”

Ifjol var Anders Bagge med i TV4:s Masked Singer, då utklädd till en sjöbjörn. I samband med programmet uttryckte den erfarna låtskrivaren att han har scenskräck.

Annons

Inför uppträdandet i sin deltävling i Melodifestivalen beskrev Anders för Hänt att han var fruktansvärt nervös.

– Jag är fruktansvärt nervös. Jag har drömt inatt att det gick bra, hoppas min dröm blir sann, sa han innan det första framträdandet i schlagertävlingen.

Hur känns det att tävla i Mello? Första gången på en så stor scen för din del?

– Det är en spännande! Mitt i ett äventyr. Det är liksom... Man ger sig ut på väldigt tunna grenar. Man hoppas att det håller. Förhoppningsvis så vajar trädet vackert.

Anders Bagges starka hyllning till Oscar Zia – efter kritiken

Årets Melodifestivalen har hyllats men även kritiserats. Flera händelser har retat upp tittarna, speciellt i samband med första avsnittet då röstningen blev kaosartad. Appen för att ”rösta med hjärtat” låg nere och tittarna behövde istället ringa in. Oscar Zia fick kämpa med att hålla ihop programmet på grund av haveriet och fick sedan ta emot en mängd mothugg.

Annons

Något annat som är nytt för i år är att man i deltävlingarna har infört ett nytt moment där man visar hur de olika tittargrupperna har röstat.

Men efter deltävlingen med bland andra Lisa Miskovsky möttes momentet av massiv kritik med anledning av att den sista tittargruppens röster aldrig visades. Många tv-tittare var förvirrade över vem som egentligen hade fått den sista 12-poängaren.

Anders Bagge berättar för Hänt att han är medveten om haveriet men hyllar Oscar Zia för insatsen.

– På första tävlingen så funkade det inte med appen där. Men jag måste ju säga att jag gick och lagade mat när John fick alla 12:or.

Vad tycker du om Oscar Zia som programledare?

– Han är så sjukt fantastisk! Han sitter och håller ihop inför tre miljoner samtidigt som han har problem i lurarna, jag vet hur det känns. Han ska försöka prata och ja... Det går så snabbt! Han ska ha pris för det där.

FOTO: Karin Törnblom/TT / Claudio Bresciani / TT

Annons