Allt om Panetoz – medlemmar, Melodifestivalen, familj och Dansa, pausa

Panetoz på scen

Bandet Panetoz gör, efter en lång paus, comeback i Melodifestivalen 2023.
Men vilka är egentligen medlemmarna och hur gick de från hitlåten Dansa Pausa till Sveriges största musiktävling?

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Eden Alms tuffa sjukdomsbesked: “Knutar på stämbanden”
0:53

Efter reklamen: Eden Alms tuffa sjukdomsbesked: “Knutar på stämbanden”

(0:53)

Slå på ljud

Det här är medlemmarna i Panetoz – karriär, familj och längd

Bandet Panetoz startades 1997 i Jordbro, Stockholm. Gruppen består av fem medlemmar. Bandnamnet är en sammansättning av de tre originalmedlemmarnas förnamn.

Pa Modou Badjie – synts i TV4-programmet

Pa Modou, 39, är född i Gambia och kom till Sverige 1996. Vid sidan av musiken föreläser han med budskapet att bland annat motverka ungdomsbrottslighet och segregation. Han har även synts i TV4:s Pappapanelen. Pa Madou är en av originalmedlemmarna som var med och grundade bandet.

Pa Modou Badjie har tre döttrar tillsammans med Marinka Vårstrand.

Pa Modoy är 176 centimeter lång.

Johan Hirvi – gjorde succé i Draknästet med appen Songsay

Johan, 41, uppvuxen i Haninge, anslöt sig till bandet kort efter att han träffat Nebeyu och Pa Modou 2001. Johan är utbildad civilingenjör vid KTH och även grundare och VD av musikappen Songsay som uppmärksammades i SVT:s Draknästet då Lena Appler valde att satsa 3,5 miljoner kronor!

Johan Hirvi är gift med Somphit Hannok. Paret gifte sig i Thailand 2015.

Johan är 189 centimeter lång.

Nebeyu Baheru – ekonomen och grundaren

Nebeyu, 39, är uppvuxen i Haninge. Han är också en av originalmedlemmarna som tillsammans med Pa Modou varit med från start. Nebeyu har vid sidan av musiken även en karriär som ekonom.

Nebeyu har en son tillsammans med kärleken Josefine Lindström.

Nebeyu är 178 centimeter lång.

Njol Ismail Badjie – okända skådespelaren som synts i film

Njol är 33 år och därmed även bandets yngsta medlem. Han är inte bara yngst utan även gruppens senaste tillskott då han ersatte Christian Omonomben. Söker du på Njols namn på Google kan du även se att han har en karriär som skådespelare. Han har synts i produktioner som Streams och Desolate.

Daniel Nzinga – fritidsledaren från Nynänshamn

Daniel, 40, föddes i Angola och kom till Sverige 1990. Vid sidan av Panetoz arbetar han som fritidsledare i Nynänshamn där han leder arbetet på två av kommunens verksamheter.

Daniel är 177 centimeter lång.

Så blev Panetoz kända – hitlåten Dansa Pausa

Första gången vi hörde från Panetoz var år 2008 när bandet deltog i TV-programmet Hitmakers, som då leddes av Carolina Gynning. Efter att ha framträtt med låten Efterfesten blev de erbjudna skivkontrakt av skivbolaget Phatphase.

Med hitlåten Dansa Pausa fick bandet sitt stora genombrott år 2012. Låten som än idag spelas på radio och klubbar har i skrivande stund 53 miljoner spelningar på Spotify.

Efter det har Panetoz fortsatt släppt låtar. Singeln Håll om mig hårt som de tidigare tävlade med i Melodifestivalen blev även den en hit och har idag 20 miljoner spelningar.

Gruppen har över 170 tusen lyssnare i månaden på Spotify.

Vad hände med Panetoz?

Panetoz har deltagit i Melodifestivalen två gånger. År 2014 debuterade de med bidraget Efter solsken, bandet tog sig direkt till final och slutade på en nionde plats.

År 2016 fick vi se Panetoz i TV-rutan igen, då med bidraget Håll om mig hårt. Den här gången tog de sig till final via andra chansen(nu mera semifinal) och då hamnade de på en åttonde plats.

Vissa kanske undrar vad Panetoz har gjort sedan deras senaste medverkan i Melodifestivalen. Så Hänt frågade gruppen.

– Pandemin kom och alla gick tillbaka till andra arbeten, och vi har kunnat andas ut lite, sa Panetoz till Hänt

Panetoz tillbaka i Melodifestivalen 2023 – avslöjar hemliga detaljen i sitt nummer

Nu är Panetoz efter en 7 års lång paus äntligen tillbaka i Melodifestivalen 2023.

– Det är tredje gången nu, känns som att vi börjar få lite rutin på det här. Så det är bara att kötta på. Inställningen är att vi ska ha kul, vi tävlar mest mot oss själva, säger Panetoz till Hänt.

I Mello kommer Panetoz tävla med bidraget On my way i den andra deltävlingen. Text och musik av Anders Wigelius, Daniel Nzinga, Jimmy Jansson, Nebeyu Baheru, Njol Ismail Badjie, Pa Modou Badjie och Robert Norberg.

– Det som är annorlunda i år är att det är fokus på dans, fokus på show överlag. Det påminner lite mer om spelningarna som vi har live. Vi har även med dansare i år som vi aldrig haft förut, säger Panetoz till Hänt och fortsätter.

– Får vi säga det?, säger de skämtsamt.

FOTO: Stina Stjernkvist SST

FRÅN FÖRSTASIDAN