LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Allt om Dear Sara Nutti – pojkvän, familj och därför känner du igen

08 feb, 2024 
Dear Sara Nutti
Dear Sara är en av de artister som ställer upp i Melodifestivalen 2024.
Vad heter hon egentligen? Har hon en pojkvän? Och varför känner man igen henne?
Hänt reder ut allt du vill veta om Dear Sara!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss om bebislyckan och namnvaletBrand logo
Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss om bebislyckan och namnvalet

Äntligen är Melodifestivalen 2024 igång! I december avslöjade SVT vilka artister och musikgrupper vi kommer att få se i årets upplaga av musikfesten och med på listan är nykomlingen Dear Sara.

Dear Saras riktiga namn och ålder – har hon pojkvän?

Dear Sara är såklart bara ett artistnamn. Egentligen heter hon Sara Nutti, är 28 år gammal och bosatt i Nacka, utanför Stockholm.

Hon är inte skriven på adressen själv, utan tillsammans med en man vid namn Bel-Gloire Temo, 31. Sara har inte uttalat sig om sin relationsstatus men vi antar att det här är hennes pojkvän!

Annons
Henrik Montgomery/TT

Så blev Sara Nutti känd – var med i svenska X-Factor 2012

Många tittare känner nog igen Sara. Hon nämligen var med i TV4-programmet X-Factor 2012 och vann juryns hjärtan med sin tolkning av I'm not a robot av Marina and the diamonds.

Sara Nutti i X-Factor 2012.

På den tiden satt bland andra Marie Serneholt, 40, och Andreas Carlsson, 50, med i juryn i X-Factor.

Annons
Marie Serneholt i Mello 2024.Johan Nilsson/TT

I finalomgången åkte Sara ut och därefter blev det tyst från hennes håll – fram tills 2021 då hon debuterade under artistnamnet Dear Sara. Hennes mest spelade låt på Spotify är Stockholm är kallt, som har över två miljoner lyssningar. Imponerande!

Sara Nutti om sitt samiska påbrå – därifrån kommer hon

Trots att Sara Nutti har hållit på med musik ett bra tag har hon ännu inte fått sitt stora genombrott. För Mitt i berättar artisten att hon kan sticka ut med sin röst och sin bakgrund i årets startfält.

Annons

– Alla deltagare har något som de andra inte har, alla har sin egen historia. Jag är väldigt stolt över var jag kommer ifrån och över min samiska identitet.

Sara kommer ursprungligen från Karesuando, som alltså ligger nordost om Kiruna i Norrbottens län. Hennes familj är renskötare.

The silence after you i Mello 2024 – det handlar Dear Saras bidrag om

I Melodifestivalen 2024 ställer Dear Sara upp med bidraget The silence after you, som är skriven av artisten själv, Benjamin Rosenbohm, Jonas Thander och Marcus Winther-John. Låten handlar om att resa sig upp efter en jobbig period och att vara sann mot sig själv.

– Jag hoppas att låten kan finnas där som en tröst och ge styrka. Jag trodde inte själv att det här var möjligt, jag hade nästan gett upp hoppet, säger hon i Mitt i.

Det är alltså i deltävling två av Mello 2024 som vi kommer att få se Dear Sara. Den äger rum i Scandinvium, i Göteborg, den 10 februari. Sara Nutti kommer då att möta artister som bland andra C-Joe och Fröken Snusk.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Youtube

Annons