Ace Wilder om sin sexualitet: "Jag har varit med tjejer"

11 mar, 2017 
AvJohanna Bladh
Ace Wilder trodde inte att sex var hennes grej och var totalt ointresserad av att ligga. Nu berättar Melodifestivalen-artisten om vändningen – och att hon är bisexuell.
Annons

Ace Wilder, 34, tävlar i finalen av Melodifestivalen 2017 med sitt bidrag “Wild child”. Men vid sidan av scenen har artisten inte direkt varit någon “wild child” när det kommer till sexlivet. Det dröjde nämligen till Ace Wilder var över 20 år innan hon började uppskatta aktiviteten, berättar hon för Hänt.

– Jag var ganska ointresserad av sex ganska länge. Jag kände att det inte var min grej och ringde till mamma någon gång och sa att “sex är inte för mig”. Mamma sa bara “det blir bättre, du kommer att hitta någon du tycker om”. Det dröjde tills jag var 20 innan jag blev intresserad, då hittade jag någon jag tyckte om och då var det skitkul. Jag bara “oj, this is good”, säger Ace Wilder.

Artisten har aldrig direkt funderat över sin sexualitet, men berättar att hon är bisexuell och att hon faller för både kvinnor och män.

– Jag är bisexuell. Det är nobody’s business vem jag har sex med, det ska inte vara relevant för våra liv. Men samtidigt tycker jag att det är viktigt att folk ska lära sig att vara öppna och ärliga med sig själva och andra om vad de är. Vi har inget att skämmas för, vi är alla människor och gjorda på samma sätt, säger Ace Wilder.

Recept.se Nyhetsbrev
Ace Wilder berättar om sin sexualitet. Foto: IBL

Ace Wilder fortsätter:

– Jag har inte funderat så mycket på sex och vem jag har sex med. Jag kommer inte ihåg första gången jag blev attraherad av en tjej, jag tänkte bara “oj vad intressant hon är”. Det var inget wow-moment, det var ingen stor grej i mitt liv. Jag antog bara att alla kände så.

Annons

Skulle du kunna vara tillsammans med en tjej?

– Ja, det tror jag. Så länge jag blir kär så kan jag det. Jag har varit med tjejer i Sverige innan.

Ace Wilder hoppas på att hon också kan bidra till att motverka fördomar som människor har om just sexualitet, genom att prata öppet om sin läggning.

–Det är helt normalt att vara bi, alla har haft sex med alla i alla år rent historiskt sätt. Vår generation måste ta bort alla fördomar, så att vi kan leva i en tid där vi kan kan älska vem de vill.

Text: Linda-Marie Nilsson

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

 

 

Annons