LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Ace Wilder åker på turné med Diggiloo: "Jag visste inte vad det var när jag blev tillfrågad"

07 dec, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Artisten var deprimerad, hade gjort slut med killen och vägde bara 47 kilo. Sedan dess har livet vänt för dubbelaktuella Ace Wilder.
Annons

Ace Wilder, 33, heter egentligen Alice Gernandt och få hade hört talas om henne innan hon ställde sig på scen under Mellon 2014 och charmade alla med den delvis egenskrivna popdängan Busy Doin’ Nothin’. Låten kom på andra finalplats och Ace Wilder blev ett namn att lägga på minnet.

– Att bli känd var både tufft och roligt. Men det är så jag vill ha det. Jag vill inte bara ett liv där inget händer. Jag vill ha drama och spänning, säger hon till Hänt.

Ace Wilder har kämpat sig upp. Foto: IBL
Ace Wilder har kämpat sig upp. Foto: IBL

Vad ingen visste var att artisten tog sig dit mot alla odds. Det var få i branschen som tyckte att hon skulle ställa upp. Samtidigt hade hon gjort slut på ett långvarigt förhållande och till följd av en alldeles för snål kost gått ner till 47 kilo. En depression sångerskan hade lidit av några år tidigare började dessutom göra sig påmind.

Annons

– En hemsk period. Har man blivit knockad några gånger i livet så börjar man tvivla på sig själv. Jag kanske inte kan något, jag kanske inte är duktig på det här? Men jag hade verkligen inget annat att se fram emot än Mellon.

Placeringen blev både en revansch och ett kvitto. Ett “fuck you” till de som inte trodde på henne, berättar sångerskan vidare.

Ace Wilder debuterar i Diggiloo i sommar. Men innan dess väntar Melodifestivalen. Foto: Sofia Hadjipetri Glantz
Ace Wilder debuterar i Diggiloo i sommar med ett stort gäng artister. Men innan dess väntar Melodifestivalen. Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Sedan dess har Ace Wilder fortsatt med musik och låtskriveri. I februari tävlar hon i Melodifestivalen igen, denna gång med låten Don’t Worry. I mitten av juni debuterar hon dessutom som en av artisterna i Diggiloo-gänget.

– Jag visste inte vad det var när jag blev tillfrågad att vara med. Men jag gillar att det är familjevänligt och för alla åldrar.

Så tillägger hon:

– När jag blir äldre så vill jag ha haft ett liv som är lika bra som en “bestseller”.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons