Victoria och Madeleines klädkrock – inte setts på 5 månader

Victoria och madeleines klädkrock

Idag startar drottning Silvias födelsedagsfirande och på plats är alla hennes barn. Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria har inte sett varandra på fem månader, och kanske är det anledningen till dagens stora klädkrock!

Den 23 december fyller drottning Silvia 75 år och hennes födelsedagsfirande startar redan idag! Just nu pågår det ett födelsedagsseminarium på Oscars teatern i Stockholm, och på plats är drottning Silvias alla barn med sina respektive.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill har varit frånvarande under flera stora tillställningar under hösten, senast under Nobelbanketten förra veckan. Men under gårdagen landade de på svensk mark för att närvara under firandet av drottningen.

Inga barnbarn är däremot på plats under seminariet – förutom prinsessan Estelle. Att hon skulle närvara under dagen var inget som hovet tidigare meddelat. Hon anlände hand i hand med kronprinsessan Victoria, för att senare haka hand i hand drottningen istället.

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria har inte träffats på fem månader, men trots det – eller kanske just på grund av det – råkade de matcha i blommiga klänningar.

Båda systrarna är klädda i svarta klänningar med ett småblommigt och färgglatt mönster. Men det är inte bara klänningarnas blommiga mönster och färgskala som påminner om varandra. Båda klänningarna når precis under knäna på prinsessorna, och ärmarna täcker hela armarna.

Som om det inte vore nog har de i princip identiska pumps på sig, ett par svarta spetsiga med smal klack.

Klädkrockar är inte ovanligt i kungahuset

Men klädkrockar är inget ovanligt när det kommer till kungafamiljen. Prinsessan Sofia och Madeleine har vid flera tillfällen råkat klä sig snarlikt. För ganska precis ett år sedan dök båda prinsessorna upp i midnattsblå långklänningar under Svenska Akademins högtidssammankomst 2017.

Och en ännu större klädkrock var det mellan Sofia och Madeleine under Riksdagens öppnande 2015 då båda prinsessorna dök upp i exakt samma outfits.

Se bilderna på Victoria och Madeleine under drottning Silvias firande:

Nu har firandet av drottning Silvias födelsedag startat

Under tisdagsförmiddagen samlades kungafamiljen på Oscarsteatern.

Medpå plats fanns även prinsessan Estelle, vilket hovet inte hade annonserat om.

Estelle såg ut att trivas ypperligt mellan mamma Victoria och drottning Silvia.

Det här är första gången hela kungafamiljen fångas på bild på över ett halvår.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har inte varit hemma sedan i slutet av sommaren och landade i Sverige bara timmar före firandet.

Drottning Silvia fyller 75 år den 23 december, men firandet startar redan idag med ett seminarium.

LÄS MER: Hela kungafamiljen samlad – oväntade detaljen i nya familjebilden

LÄS MER: Här hittar du kronprinsessan Victorias populära örhängen

FOTO: IBL, TT