Hela kungafamiljen samlad – oväntade detaljen i nya familjebilden

Födelsedagsfirande drottning Silvia

Idag firas drottning Silvias kommande födelsedag med ett födelsedagsseminarium på Oscarsteatern. På plats finns hela kungafamiljen – även prinsessan Madeleine och Chris O´Neill som saknats på flera tillställningar under hösten. Men det är även en annan oväntad detalj under tillställningen som hovet inte meddelat innan.

Dagen innan julafton, den 23 december, blir drottning Silvia 75 år! Det firas med flera aktiviteter och tillställningar, och födelsedagsfirandet startar redan idag. På Oscarsteatern hålls det under dagen ett födelsedagsseminarium för drottningen som just nu är i full gång.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

På plats tillsammans med drottningen är nästan alla i familjen samlade – kungen, kronprinsessparet, prinsparet och prinsessparet! Men Silvias alla barnbarn saknas, förutom prinsessan Estelle. Kungahuset har inte tidigare nämt något om att Estelle skulle närvara under seminariet.

Prinsessan Estelle kom hand i hand med kronprinsessan Victoria, och när hela familjen samlades i en bild stod hon istället hand i hand med drottning Silvia.

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill på svensk mark igen

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill anlände till Sverige under gårdagen efter att de valt att avstå från flera stora händelser under hösten, som exempelvis Nobelbanketten förra veckan. Men nu är de till allas glädje på plats för att närvara under drottning Silvias födelsedagsfirande.

I år har Silvia varit drottning i hela 43 år och det är hennes olika stiftelser, World Childhood Foundation, Mentor Foundation, Silviahemmet och Care about the children, som står bakom födelsedagsseminariet på Oscarsteatern. Seminariet är den första delen av det planerade firandet för drottning Silvia. Imorgon fortsätter firandet med en högtidlig mottagning på kungliga slottet och på själva födelsedagen firas hon istället privat av sin närmsta familj.

Se bilderna på kungafamiljen från drottning Silvias firande:

Nu har firandet av drottning Silvias födelsedag startat

Under tisdagsförmiddagen samlades kungafamiljen på Oscarsteatern.

Medpå plats fanns även prinsessan Estelle, vilket hovet inte hade annonserat om.

Estelle såg ut att trivas ypperligt mellan mamma Victoria och drottning Silvia.

Det här är första gången hela kungafamiljen fångas på bild på över ett halvår.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har inte varit hemma sedan i slutet av sommaren och landade i Sverige bara timmar före firandet.

Drottning Silvia fyller 75 år den 23 december, men firandet startar redan idag med ett seminarium.

LÄS MER: Drottning Silvia: Därför är det bra att Victoria inte tar över

LÄS MER: Inspireras av Silvia i mörkgrönt – 4 varianter i butik just nu

FOTO: IBL, TT