LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Varningen till prinsens föräldrar – efter Daniels oväntade beslut

22 feb, 2024 
AvPontus Varg
När prins Daniel fann sin kronprinsessa stod mycket på spel.
Nu avslöjas det att hovet varnade Daniels föräldrar för vad som komma skall.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024Brand logo
Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024

Ewa och Olle Westling måste ha satt kaffet i vrångstrupen när Daniel kom hem och berättade att han blivit kär i en blivande drottning. Och att kärleken från Victoria var besvarad.

Helt plötsligt vändes livet för familjen Westling. Hela världspressen stormade mot Ockelbo i Hälsingland för att tar reda på mer om Victorias nya kille och kronprinsessans nya svärföräldrar.

Då ryckte hovet in.

Hovets varning: ”De blev helt inkastade, det var en ny värld”

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall jämför Ewa och Olles sits med Chris O’Neills mamma Eva O'Neill, som redan var ett vant socitetslejon och klarade sig själv i den "nya" världen när sonen hade mött prinsessan Madeleine.

– Men med Ewa och Olle, och Marie och Erik i Älvdalen, var det svårare. Där har vi Sofias föräldrar som älskar att åka motorcykel, och Eva och Olle som bor kvar i Ockelbo och vill leva ett vanligt liv, säger Johan när han gästar podden Monarkerna.

Annons

Hovet fick helt enkelt gå in och "varna" dem om vad som komma skall.

– Hovet var tvungna att gå in och coacha dem och förklara: reportrar kommer ringa och fotografer kommer att stå utanför ert hus när er dotter eller son är hemma på besök. De blev helt inkastade, det var en ny värld. Det blev ett enormt tryck i början på de här två föräldraparen från media, säger Johan T Lindwall och utvecklar sitt resonemang:

– Men det blev ett tryck på dem som de inte upplevt tidigare. Man vill ha bilder och citat. Man vill höra dem berätta om lyckan kring sina respektive barns kärlekar.

”Ett litet samhälle som slöt upp bakom dem”

Ewa och Olle Westling bor fortfarande kvar i det röda radhuset i Ockelbo. I orten finns det en slags ”pakt” som går ut på att man inte pratar om Victoria och Daniel, och behandlar dem som vem som helst, uppger Svensk Damtidning.

När Johan T Lindwall brejkade nyheten om deras relation 2002 sa hovets dåvarande informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg: ”Kommer informationen därifrån eller härifrån?”

Johan T Lindwall fortsätter:

– Jag fattade aldrig det där och då, men sen insåg jag att "därifrån" menar hon i Ockelbo och "härifrån" i Stockholm. Den kom absolut inte från Ockelbo – för det var en hel stad och ett litet samhälle som slöt upp bakom dem. Victoria var där under ett halvårs tid och ingen sa någonting till någon.

FOTO: TT

Annons