Artikeln innehåller reklamlänkar

Tittarnas kritik efter inslaget om prins Oscar i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgons inslag om prins Oscar

En bild på prins Oscar från kronprinsessan Victorias namnsdag har fått stor uppmärksamhet internationellt. Nu reagerar Nyhetsmorgon-tittarna på TV4:s inslag om lillprinsen.

Söndagen den 12 mars firades kronprinsessan Victorias, 41, namnsdag på Kungliga slottet. Under dagen hade hon såklart sällskap av familjen som består av maken prins Daniel, 45, och barnen prinsessan Estelle, 7, samt prins Oscar, 3.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Tidigare i år, närmare bestämt den 24 februari, firade kronprinsessparet att det har gått hela tio år sedan de förlovade sig. Daniel och Victoria valde då att dela med sig av en privat bild på de två tillsammans. Bilden hyllades av parets följare i sociala medier.

”Grattis, kronprinsessan och Daniel. Fantastisk fin bild. Ni är så underbara för Sverige”, skrev en person i kommentarsfältet på kronprinsessparets Instagramkonto vid tillfället.

Bilden på prins Oscar från kronprinsessans namnsdag

Efter kronprinsessan Victorias namnsdag har mer formella bilder spridits på den härliga småbarnsfamiljen. Prinsessan Estelle har hyllats för sin insats under dagen, då hon hjälpte mamma Victoria med ta emot buketter och paket samt svarade på en och annan fråga från publiken.

Men den som har fått mest uppmärksamhet i internationella medier är ändå den treårige lillprinsen. Förra veckan skrev tidningen People en artikel med rubriken:

”3-årige prins Oscar stal showen med sin tjuriga min på kronprinsessan Victorias namnsdag”

Rubriken fick Nyhetsmorgon att göra ett inslag om prins Oscar och hans utseende på den stora dagen. På Facebook har de delat klippet med rubriken:

”Tjurig prins Oscar gör succé i USA”.

Ordvalet har nu fått många människor att kommentera ilsket på TV4:s Facebooksida.

”Varför skriver man att ett barn är tjurigt bara för att det inte skrattar. Så ser barn i den åldern ut i allmänhet!!
Skärpning!”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Vilken rubrik (Tjurig prins gör succé i USA) Blir så arg. Som om vi ler på varenda bild”, skriver en annan.

LÄS MER: Kungabarnens ex – så lever de i dag

SENASTE NYTT!