Tatueringen på prins Oscar chockar – se bilden här

Tatueringen på prins Oscar chockar – se bilden här

Kungafamiljen jobbar med flera olika stiftelser där en av dessa är Generation Pep. Under ett lopp som anordnades via denna stiftelse var lilla prinsen med – och då syntes en chockerande detalj gällande hans utseende.
Här är reglerna som kungafamiljen måste följa
1:03

Efter reklamen: Här är reglerna som kungafamiljen måste följa

(1:03)

Slå på ljud

Prins Daniel, 49, och kronprinsessan Victoria, 45, delar ett stort intresse för träning. Det var tack vare det gemensamma intresset som de möttes och idag har prinsessan Estelle, 10 och prins Oscar, 6.

Men kungaparet har mer att stå i än roa sig med träning. De engagerar sig i flera olika projekt och stiftelser. Ändamålen för stiftelserna är allt från vetenskaplig forskning för medicin och miljö. Men även att bevara det svenska kulturarvet, hjälpa sjuka och skapa bättre villkor för barn och ungdomar i Sverige.

Kungafamiljens olika stiftelser

Som tidigare nämnt har kungafamiljen skapat flera stiftelser genom tiden. Flera av stiftelserna har sina rötter långt bak i tiden, så tidigt som 1800-talet. Där vissa av stiftelserna skapats av exempelvis ett kungligt jubileum men också på intiativ av kungligheterna själva.

Kronprinsessparet är de som tagit intiativ till Generation pep med olika svenska företag och organisationer och lanserades redan året 2016.

Syftet med generation pep är att unga i Sverige ska få chansen att leva ett hälsosamt liv. Pep dagen ingår i denna och anordnades av av prins Daniel. Hans två barn befann sig på plats och även kronprinsessan.

Loppet arrangerades på flera olika orter i Sverige för att just sprida att det är väsentligt med ett liv i rörelse redan som ung.

Både prinsen och prinsessan sprang loppet med flera andra barn och ungdomar och det var då man la märke till den lilla men märkbara detaljen på prins Oscars arm.

Tatueringar inom kungahuset – nya bilderna på prinsen

Tatueringar är inte förbjudet för kungligheterna. Den ingifta prinsessan Sofia har själv en tatuering på ryggen. Men det är inget som visas upp på kungligt offentliga sammanhang.

Under loppet kan vi se lilla prinsen springa och även den lilla detaljen på prinsens arm, nämligen en liten polis-tatuering. Det är förmodligen en sån som går bort med lite vatten och skrubb, men ändå en detalj som väckt reaktioner.

Prins Oscar på Pep-dagen.
Karin Törnblom/TT

Det delades även ut medaljer till de som sprang loppet och det såg riktigt kul ut!

FOTO: Jonas Ekströmder/Karin Törblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN