pekka heino

SVT-profilen Pekka Heinos markering mot kung Charles kröning – inför alla

Pekka Heino

Kung Charles är krönt.
Det verkar verkligen råda delade meningar kring det hela – och SVT-profilen Pekka Heino säger nu sitt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens skämt till drottning Silvia får hela salen att skratta
0:31

Efter reklamen: Kungens skämt till drottning Silvia får hela salen att skratta

(0:31)

Slå på ljud

Under lördagen hände något stort: kung Charles kröntes i London.

Drottning Elisabeth II dog i höstas, och därefter tillträdde hennes son, kung Charles III, tronen. Men det var alltså inte förrän idag, lördag, som han kröntes officiellt.

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Skarpa kritiken mot kröningen

Den stora händelsen har skapat mängder med rubriker och reaktioner. Det har verkligen varit delade meningar, då vissa älskar att det nu blir en ny kung, medans vissa verkligen har kritiserat det hela. Det har bland annat handlat om vilka enorma mängder pengar som läggs på kröningen.

Prislappen för kung Charles och drottning Camillas kröningsfest uppges ligga på kring 1,3 miljarder. Enligt den brittiska sajten The Guardian anser 51 procent av britterna, enligt en undersökning, att kröningen inte ska finansieras av skattebetalarna. Kritikerna menar att det är väldigt olämpligt samtidigt som landet drabbats av höga energipriser och en skenande inflation.

Kung Charles kröning

Bild från kungens kröning. Foto: Pool/Shutterstock

SVT-profilens markering – delar bild på Diana

En annan person, en välkänd svensk profil, säger nu också sitt om det hela. Det är SVT-programledaren, skribenten och moderatorn Pekka Heino som passar på att dela sin mening på Instagram.

Han delar en bild på prinsessan Diana och skriver:

”Bara för att...”, och taggar: ”Folkets drottning”

När Hänt når Pekka, så frågar vi om han vill utveckla sina tankar om kröningen. Han svarar:

”Med tanke på allt som sades om att man skulle "modernisera" ceremonin, så märkte man väldigt lite av det. Jag blir inte så imponerad av de historiska kopplingarna tusen år bakåt i tiden när hela cirkusen sägs ha kostat uppåt motsvarande en miljard kronor...i ett land där oerhört många människor tampas med ekonomiska problem. Otidsenligt.”

FOTO: Kristian Pohl

FRÅN FÖRSTASIDAN