Stjärnornas offentliga protest – prins Carl Philip hamnar mitt i allt

Prinsen i Sverige

Prinsen skulle bara åka lite rally.
Men nu rasar flera mot en viss detalj..

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tesla tvärnitar och orsakar seriekrock
0:30

Efter reklamen: Tesla tvärnitar och orsakar seriekrock

(0:30)

Slå på ljud

Prins Carl Philip har många strängar på sin lyra.

Utöver att vara prins är han även en rutinerad banracingförare – och häromdagen testade han även rally.

Prins Carl Philip.

Prins Carl Philip. Foto: Micke Fransson / TT

– Fantastiskt kul så klart, det är jättekul att få prova på att köra, säger prins Carl Philip till SVT Sport.

Prinsen körde en av Svenska rallyts sträckor, en uppvisning på Umeåsprinten. Vid sin sida i bilen hade han Petter Solberg.

– Det är alltid roligt, det var väldigt roligt att få göra det tillsammans med Petter men utan noter och första gången i bilen. Så det är speciellt men jättekul, säger prinsen till SVT Sport.

Petter Solberg passade på att berömma prinsen med:

– Kämpekul, han är inte rädd, fin bilkontroll, det hade varit kul om jag hade kunnat ge honom noter. Han ville verkligen hoppa och landade rejält på fronten, det var roligt.

Kritiken mot ryska deltagarna – mitt i prinsens deltagande

Prins Carl Philip

Prins Carl Philip fick tillfälle att köra sträckan på Red Barn Arena i en Toyota Yaris med före detta rallyföraren Petter Solberg som kartläsare.Foto: Micke Fransson / TT

Men strålkastarljuset har inte bara varit på prinsen i dagarna – utan vissa har även varit väldigt kritiska mot att det är ryska deltagare med i tävlingen. Bland deltagarna ser vi föraren Nikolay Gryazin och kartläsaren Konstantin Aleksandrov från Ryssland, trots protester från arrangören Svenska bilsportförbundet.

Sveriges radio rapporterar:

– Bara för att någon annan tyckt att det ska vara krig, är det ju inte deras fel, säger rally-stjärnan Oliver Solberg, som inte håller med om att de borde stängas ute.

– Vi tycker att det här kriget är fruktansvärt. Kan vi ta ett beslut från Svenska bilsportförbundet och att med vår kraft påverka detat på något sätt, så ska vi göra det, säger Anna Nordkvist, generalsekreterare vid Svenska bilsportförbundet.

Prins Carl Philip

Prins Carl Philip besökte serviceplatsen i Umeå under fredagens tävlingar i Svenska rallyt, rally-VM deltävling 2. Här pratar prinsen med Hyundais teamchef Cyril Abiteboul. Foto: Micke Fransson / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN