ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Gästen tvingas ändra efter upptäckten med prins Carl Philip: ”Fasiken”

22 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Elin Jonasson
Det finns en hel del regler att förhålla sig till när man umgås med kungligheter.
Nu berättar Stefan Odelberg om missen med prins Carl Philip – och åtgärderna han tvingades ta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så ser det ut när prinsparet jobbar – se klippet härBrand logo
Så ser det ut när prinsparet jobbar – se klippet här

Sveriges kungahus gör ett gediget jobb att representera landet. Familjens åtaganden varierar mycket och ena dagen kan vi se dem plantera ett träd för att nästa dag se dem uppklädda till tänderna och närvara på en gala eller någon annan form av bankett.

Alla dessa offentliga framträdanden gör att det gäller att sköta sig och uppträda korrekt om man är en del av kungafamiljen.

Oskrivna reglerna i kungafamiljen

Svensk Dam har tidigare rapporterat om att det finns oskrivna regler som det gäller att ha koll på från kungafamiljens sida.

Bland annat ska kungen och drottningen visas upp först om de närvarar i kungliga sammanhang. Tidningen menar på att prinsessan Sofia vid ett tillfälle missade detta. Då hon ville visa upp en klänning i sina sociala medier. En bild hon publicerade innan en tillställning med kungen och drottningen närvarande.

Annons

Stefan Odelberg tvingades ändra klädsel – efter upptäckten med prins Carl Philip

Men det är inte bara kungafamiljen som har krav på sig hur de ska klä sig och uppföra sig vid sammankomster – det gäller även de inbjudna gästerna.

Nu kan programledaren Stefan Odelberg berätta för Hänt vad man inte får göra när man träffar kungafamiljen – och om ett tillfälle där han nästan bröt mot en av dessa etikettregler.

– Fasiken, nu kom jag på massa grejer här. Jag var på en fest en gång, med rallyföraren Janne Andersson. Prins Carl Philip, precis som många av hans förfädrar, gillar rally, han körde ju rally ett tag. Då kom jag på den här festen och hade på mig en Tiger-kavaj som var ganska speciell med mönster. Då ser jag att prinsen kommer bakom mig och tänker "shit, han har samma kavaj som mig”, säger Stefan och fortsätter:

– Då hade jag hört någonstans att han har företräde på kläder. Han ska inte behöva gå och byta om för att jag har samma kavaj. Som tur var hade jag tagit bilen där jag har massa scenkostymer, så jag tog av kavajen och sprang ut bakvägen, satte på mig en annan kavaj och sen sprang jag in igen. Så fick han vara ensam med den kavajen.

FOTO: Micke Fransson/TT, Jonas Ekströmer/TT,

Annons