Stark kritik mot kung Felipe – efter middagen med Carl Gustaf och Silvia

kung Carl Gustaf och drottning Silvia

I veckan var det spanska kungaparet Felipe och Letizia på besök i Stockholm för att träffa kung Carl Gustaf och drottning Silvia.
Men nu möts de av stark kritik efter beteendet under middagen.
”Allt har en gräns”, skriver en upprörd person.

Videon kunde inte hittas

De senaste två åren har varit minst sagt speciella för oss alla. På grund av omständigheterna har vi behövt ändra hur vi lever våra liv, och inte minst den sociala aspekten har påverkats.

Några som absolut fick en annorlunda vardag är vårt kungapar kung Carl Gustaf och drottning Silvia, vars jobb i princip går ut på att träffa folk och gå på event.

Men nu är det äntligen tillbaka till det normala, och i veckan fick de finbesök av inga mindre än den spanska kungen Felipe och drottning Letizia.

Men nu kritiseras kungligheten efter de nya bilderna från tillfället.

Spanska kungen Felipe och drottning Letizia på besök i Stockholm

Det var i onsdags som det spanska kungaparet landade i Stockholm för att träffa kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Det blev det första spanska statsbesöket på 42 år och Felipe och Letizia inledde sitt besök med bland annat ett besök på Nobelmuseet i Gamla stan följt utav en visning av en specialutställning om konstnären Santiago Ramón y Cajal, Nobelpristagare i medicin 1906.

Sedan var det dags för ett seminarium på Karolinska institutet i Solna, där specialister berättade om hur man arbetar kring funktionsvariationer och sällsynta diagnoser.

Och tillsist var det dags för galamiddagen. En tillställning som ägde rum i slottets balsal Vita havet.

Spanska kungen möts av stark kritik – efter upptäckten i nya bilderna

Och på Instagram skrev kungahuset självfallet om den trevliga kvällen. Under ett bildspel från dagen skrev de:

”I kväll bjöd Spaniens kungapar sina svenska värdar på en mottagning i det spanska residenset på Kungl. Djurgården. Ambassadresidenset, ”Byströms villa”, var tidigare hem åt prins Carl, hertig av Västergötland.Statsbesöket från Deras Majestäter Konungen och Drottningen av Spanien avslutades för en stund sedan på Arlanda flygplats. Under avskedsceremonin inspekterade Kungarna en hedersvakt ur Flygvapnet varefter Spanien och Sveriges nationalsånger spelades av Arméns musikkår. Kungaparet tog därefter avsked av sina spanska gäster.”

Men efter att bilder har lagts ut från kvällen har det nu kommit starka reaktioner. Detta efter att många har noterat att kung Felipe inte bär munskydd på sig, trots att det är det som gäller i Spanien. Något som också Svensk dam rapporterat om.

"Jag trodde att kungen använde munskydd baserat på en övertygelse, men han är som jag, han bär det i Spanien bara när det är obligatoriskt, för i Sverige, där det inte är obligatoriskt, bär han det inte", skriver bland annat en person.

"Munskyddet, var är munskyddet? Aha, han bär det bara i Spanien...", skriver en annan.

"Jag förstår inte varför kungligheterna inte bär munskydd inomhus på den här resan. Det förefaller mig väldigt bra att svenskarna gör vad de anser vara lämpligt, det är deras land. Men allt har en gräns", skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Therese Larsson om flytten från huset – tuffa avskedet med Lasseman

LÄS OCKSÅ: Därför har kronprinsessan Victoria inte ett eget Instagram-konto

FRÅN FÖRSTASIDAN