LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Sanningen om Sofias vänner – prinsessan avslöjar själv närmsta kretsen

13 jun, 2024 
AvAlexandra Glahns
Prinsessan Sofia har levt ett annorlunda liv jämfört med många andra prinsessor.
Hon är en kameleont som har lätt för att smälta in i olika sammanhang och rör sig vant mellan barndomsvänner och Hollywoodstjärnor.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Innan Sofia Hellqvist blev prinsessan Sofia med hela svenska folket levde hon redan ett liv många drömmer om... Fester, tv-debut och glamour! Men hur ser hennes vänskapskrets ut?

Frida Vesterberg

När prinsessan bodde i New York lärde hon känna modellen Frida Vesterberg. Det var de två som tillsammans startade ”Project Playground”.

– Vårt mål med Project Playground är att varje barn ska ha samma kärleksfulla barndom som jag och mina systrar och även Carl Philip har fått, och som jag själv hoppas kunna ge till mina barn, har Sofia tidigare sagt.

Annons
Frida Vesterberg vid prins Julians dop.FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Molly Sandén och Danny Saucedo

När Sofia fick sin prins 2015 spelade Molly Sandén och Danny Saucedo på bröllopet. De båda har sedan dess varit nära vänner med Sofia.

Molly Sandén har berättat för Aftonbladet att hon brukar umgås med Sofia och att de två brukar skicka sms till varandra.

– Vi har många gemensamma vänner och vi ses lite då och då, sa Molly då.

Molly Sandén och Danny Saucedo framförde prinsessan Sofias sång till Carl Philip under bröllopsmiddagen.FOTO: Anders Wiklund/TT

Camilla Sundman

Innan Sofia träffade Carl Philip var hon med i dokusåpan Paradise Hotel. Där träffade hon Camilla Sundman – de två blev efter tiden i dokusåpan en partyduo som först hängde på krogarna på Stureplan i Stockholm och sedan levde jetsetliv i New York.

Annons
Camilla Sundman medverkade i Paradise hotel.FOTO: NORDSTRÖM CORNELIA

Cajsa Larsson

Barndomsvännen Cajsa Larsson med sin dotter Tiara var givna gäster på prinsparets bröllop. Tiara, som också är Sofias guddotter, var till och med brudtärna. Cajsa är fadder till prins Alexander.

– Vi träffas fortfarande ofta. Sofia är en jättebra kompis och hon är också gudmor till mina barn, har Cajsa berättat för Dalarnas Tidningar.

Prinsessan Sofias vänner Cajsa Larsson och Tiara Larsson.FOTO: Karin Törnblom/TT

William Värnlid

Bland Sofias närmaste vänner i dag finner vi makeupartisten William Värnlid som hon känt i många år. Han var också en av gästerna på bröllopet – tillsammans med bland andra kändisfrisören Marre Hitti. William och Marre var med Sofia när hon gjorde de sista förberedelserna inför vigseln.

Annons
Prinsessan Sofias vän William Värnlid till höger.FOTO: TT

Hollywood-eliten – festandet i USA

I numera raderade blogginlägg på sajten Nattstad delade Sofia och Camilla med sig av partylivet i USA och hur de träffade på alltifrån Lindsay Lohan, Mark Wahlberg till Johnny Depp.

Sofia och väninnan bloggade om kändisarna de träffade i USA.FOTO: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock
Annons
Lindsey Lohan.FOTO: Sean Thorton/WENN.com

Prinsessan Sofias systrar

De som står prinsessan Sofia allra närmast är hennes två systrar – storasyster Lina Hellqvist och lillasyster Sara Hellqvist. De tre systrarna umgås flitigt. Det skiljer bara några få år mellan Sofia, Lina och Sara och prinsessan har i intervjuer pratat varmt om deras gemensamma uppväxt i Älvdalen.

Sofias systrar Sara och Lina när de talade på prinsparets bröllop.FOTO: Pontus Lundahl/TT
Annons
Sara Hellqvist, Lina Hellqvist och prinsessan Sofia.FOTO: Henrik Montgomery/TT

FOTO: TT

Annons