ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Hovet avslöjar sanningen om prinsessan Madeleines barn – efter alla frågor

27 jun, 2022 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill bor med sina barn i USA.
Men kan barnen prata svenska?
Nu avslöjar hovet hur det ligger till.
Annons
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

Prinsessan Madeleine, 40, har idag sitt hem på andra sidan Atlanten. Tillsammans med sin finansman Chris O'Neill och deras tre barn prinsessan Leonore, 8, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrinenne, 4, bor hon nämligen i Florida, USA.

Lagom till midsommar landade prinsessan Madeleine på svensk mark igen med resten av familjen. Men innan de skulle fira den stora högtiden så hann de med ett kungligt uppdrag. Det var faktiskt inte Madeleines jobb denna gång, utan det var hennes son prins Nicolas som stod i strålkastarljuset.

Prins Nicolas, som är den blonde lille hertigen av Ångermanland, var på besök med familjen på Skuleberget, som är ett naturreservat i världsarvet Höga Kusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik. Prins Nicolas var där för att inviga en park som han fick i doppresent för snart sju år sedan.

Så firade kungafamiljen midsommar

Inte långt efter visiten i norr var det dags för allas favorithögtid, nämligen midsommar. Medan prinsessan Madeleine brukar fira hemma i USA så tar sig resten av kungafamiljen ner till Solliden på Öland för att fira dagen storslaget. Enligt traditionerna så hör det till att binda midsommarkransar med vackra och färgglada blommor för att sedan göra det viktigaste av allt, nämligen att resa midsommarstången.

Annons

Men detta år var det inte en självklarhet hur varken prinsessan eller resten av kungafamiljen skulle fira.

I en kommentar till Hänt avslöjade hovets informationschef Margareta Thorgren kungafamiljens midsommarplaner.

”Familjen kommer fira privat midsommar”, skrev hon.

Sanningen om prinsessan Madeleines barn – efter alla frågor

Madeleines barn har bott i USA nästan hela deras liv, och alla tre är något utav dolda kungligheter för många här i Sverige. Något som man då kan undra över är hur det egentligen ligger till med det svenska språket för barnen. I ett Instagram-inlägg som kungahuset nyligen delade var det flera som undrade om barnen pratade eller förstod svenska.

Men nu kan kungahuset avslöja för Hänt hur det faktiskt ligger till med deras språkkunskaper.

Annons

”Barnen är tvåspråkiga”, avslöjar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessans barn kan alltså prata och förstå både engelska och svenska. Inte så konstigt tycker vi, men häftigt att kunna två språk!

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons