LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Sanningen om kronprinsessan Victorias klänning avslöjad

12 dec, 2022 
Prinsessan Victoria.
Nyligen var det dags för den årliga Nobelfesten och precis som varje år så har kungafamiljen ett fullspäckat schema hela helgen.
Kronprinsessan Victoria strålade verkligen i sina olika galaklänningar.
Men en av hennes klänningar har nämligen synts till förut.
Annons
Hur lång är kungen? – kändisarna gissarBrand logo
Hur lång är kungen? – kändisarna gissar

Nyligen ägde den den storslagna Nobelfesten rum. Festen är en bankett som hålls i Blå hallen i Stockholms stadshus varje år. På banketten serveras en extravagant middag med flera rätter och dessutom bjuds det på underhållning och dans.

Kungligheterna som saknades på Nobel

Antalet gäster på festen är cirka 1300 och hedersgästerna på banketten är den svenska kungafamiljen. I år fick vi se en pampig kväll med nästan hela kungafamiljen på plats. De enda som saknades var prinsessan Madeleine, 40, och maken Chris O'Neill, 48. Inte heller prinsessan Estelle, 10, eller någon av hennes kusiner var på plats. Detta beror givetvis på att det är 18-årsgräns vid dessa tillställningar.

Varje år möts vi av glamorösa outfits och det är lika spännande varje år och se vad kungligheterna bär upp på Nobel. Kronprinsessan Victorias klänningar brukar alltid vara en snackis och detta år var det inget undantag.

Sanningen om kronprinsessan Victorias klänning avslöjad

Kronprinsessan bar en vacker rosa sidenklänning kvällen till ära, som är skapad av den svenska stjärndesignern Camilla Thulin.

Annons

Under festens gång kunde hon även komma med ett avslöjande om klänningen.

– Vi har hållit på med klänningen i ungefär sex veckor, från skiss till färdigt resultat. Det är kronprinsessan och hennes stylist som har kommit överens om färgen. Och så har hon ju ett otroligt fint halsband till med stenar i samma färg, har Camilla Thulin tidigare sagt till Svensk Dam.

Festligheterna slutade inte vid Nobelfesten. Även på söndagskvällen var det dags för kungafamiljen att återigen klä upp sig till kungens middag för Nobelpristagarna, på Stockholms slott.

Kronprinsessan Victoria överraskade med en klänning i grön paljett. Men nu finns det flera som har reagerat på hennes klänning. Victoria har nämligen burit denna klänning tidigare. Hon bar samma klänning på nobel 2012 och visst strålar hon lika mycket detta år i klänningen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

FOTO: PONTUS LUNDAHL/TT

Annons