LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels lyxvilla på Öland

16 jul, 2023 
Frida Eklöf
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Öland är ett riktigt sommarparadis för den svenska kungafamiljen.
Nu avslöjas den saftiga prislappen på kronprinsessan Victorias och prins Daniels lyxvilla på Solliden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Det var i fredag som kronprinsessan Victoria fyllde 46 år, och födelsedagen firades med en hejdundrandes konsert, häst och vagn samt ett privat firande på Solliden med familjen.

Att Öland är ett sommarparadis för den svenska kungafamiljen har nog inte undgått någon. Varje sommar spenderar våra kungligheter flera veckor på den soliga ön.

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels hus på Öland

Men hur bor egentligen kungafamiljen på Öland? Som bekant bor kung Carl Gustaf och drottning Silvia på Sollidens slott, men under de senaste tio åren har de behövt mer utrymme än slottet.

Det var under 2013 som kronprinsessan Victoria och prins Daniel byggde till det 328 kvadratmeter stora huset, Villa Skönvik, på slottsområdet.

Kronprinsessparets privata bostad på Solliden slott är H-format, har en pool och stora fönster med utsikt över Kalmarsundet.

Och vad landar priset på för en bostad i stil med Villa Sköndal? Eftersom att det är kungen som äger Solliden slott finns det ingen konkret prislapp för lyxhuset, men om vi ska kika på vad andra i området fått sina villor sålda för så skulle vi chansa på att priset ligger runtomkring samma summa.

Annons

– Det såldes två stycken fina sommarställen som låg precis i anslutning till Solliden häromåret. Fina lägen nere vid vattnet. De gick för 15 respektive 20 miljoner kronor, det är de dyraste villorna som har förmedlats på Öland, har Anders Törnqvist, driver Ölandsmäklarna, tidigare berättar för Svensk Damtidning.

Prins Daniels kärleksförklaring till Victoria – under firandet

Det är ytterst sällan vi ser några av kungligheterna visa kärlek till varandra i offentliga sammanhang. Något som delvis beror på den roll de har i offentligheten men även det protokoll som de förväntas följa.

Men under firandet av kronprinsessan i fredags passade prins Daniel på att ge kronprinsessan Victoria en kärlekshyllning inför jublande publik utanför Solliden, något som inte händer alltför ofta.

FOTO: Alex Ljungdahl/Expressen/TT

Annons